Wilhelminaplein 92
8911 BS Leeuwarden

.
Het Fries Museum is een bruisende plek, met tentoonstellingen, activiteiten, evenementen, een winkel en een café met het mooiste terras van de stad.

De derde verdieping heeft prachtig daglicht en is bij uitstek geschikt voor moderne en hedendaagse kunst. Een grote tentoonstelling verkent de ontwikkeling van Friesland aan de hand van Friese moderne en hedendaagse kunst. De visies van kunstenaars, architecten en andere creatievelingen op belangrijke thema's worden getoond. We zoomen in op toekomstscenario's voor de provincie
.

Nieuw Zaailand: een gebied dat beter past bij Leeuwarden dan het huidige plein. Een centrale ontmoetingsplek, waar iedereen zich thuis voelt. Het nieuw Fries Museum is een prominent onderdeel van het plein.
.


Architect Nynke-Rixt Jukema ontwerpt de activiteitenruimte in het nieuwe Fries Museum. Als opdracht heeft de Friese architect meegekregen een ruimte in te richten die voor verschillende gebruikers en voor diverse activiteiten kan worden ingezet. De activiteiten die er plaatsvinden, sluiten aan bij het toekomstige tentoonstellingsprogramma en zijn bovendien zichtbaar voor andere museumbezoekers
.

produktie van www.thuismuseum.nl
.

 .
NAAR BOVEN

.

tentoonstellingen
over de creatie van Friesland

Op de eerste verdieping presenteert het museum een introductie op Friesland. Waarom ziet Friesland eruit zoals het eruit ziet? Hoe hebben mensen Friesland ingericht? Wat maakt het typisch Fries? Hoe hebben dichters, kunstenaars, zangers en filmmakers Friesland in beeld gebracht? Het is een verrassende tentoonstelling voor gezinnen met kinderen.
.
 Op de tweede verdieping komt een geheel nieuwe opstelling van de artefarcten uit de periode van de Duitse bezetteing
 
deeltentoonstellingen
Fries Verzetsmuseum
13 september 2013 tot 31 december 2019
Het Fries Verzetsmuseum is onderdeel van het Fries Museum. Hier ontmoet je de bewoners van Friesland


Openingstijden
dinsdag t/m zondag 11.00 - 17.00 uur
maandag gesloten
1 januari en 25 december gesloten
Het Fries Museum is rolstoelvriendelijk.
.
Het Fries Museum Wilhelminaplein 92
8911 BS Leeuwarden

.
telefoon: 058 - 255 55 00
infolijn: 058 - 255 55 01
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.friesmuseum.nl/
 

NAAR BOVEN