Kleinzand 14
8600 AD Sneek

.
Het museum is gevestigd in vier monumentale grachtenpanden met daarachter gelegen galerijen en gebouwen.De fraaie binnentuinen zijn 's zomers te bezichtigen.
Aan het museum is ook een oudheidkamer verbonden, waar voornamelijk voorwerpen uit Sneek en omgeving worden getoond. De tentoongestelde collectie is te bezichtigen in de 32 expositieruimtes van het museum.
.

De gehele collectie omvat ca. 17.000 voorwerpen. Daarnaast is er een bibliotheek met bijna 9000 titels en een verzameling van ruim 20.000 foto's.
.

In de ijszaal van het museum wordt een grote collectie schaatsen getoond. Er is aandacht voor schaatswedstrijden, schaatsprijzen en natuurlijk voor de Elfstedentocht.
.

Het Fries Scheepvaart Museum is een veelzijdig museum over de historie van de Friese scheepvaart van de 17de tot de 20ste eeuw.
Behalve veel van de Friese scheepvaart en scheepsbouw geeft het museum een beeld van de watersport uit de 19de en 20ste eeuw en van de woon- en leefcultuur van kooplieden en schippers uit Sneek en de Friese Zuidwesthoek.
.


.

Fries-Scheepvaart-Museum


 .
NAAR BOVEN

.
.Kompastocht door Sneek
In het Fries Scheepvaart Museum zijn diverse navigatie-instrumenten te bewonderen. Eén van de eerste navigatie-instrumenten was het kompas. Voor diegenen die zelf eens willen navigeren, is er een kompastocht door de oude binnenstad van Sneek.

Gewapend met een routekaart en een kompas kunt u op ontdekkingstocht door de stad.
Deze kompastocht is voor volwassenen, gezinnen en kinderen en ook voor (kleinere) groepen. Kosten: € 3,00. per route (inclusief kompas).
Groepen kunnen de tocht tevens als arrangement te boeken en eventueel uitbreiden met een ontvangst met koffie, thee en oranjekoek.
Voor meer informatie over de kompastocht kunt u contact opnemen met Grytsje Brouwer, telefoon: 0515 – 414 057


Openingstijden
maandag t/m zaterdag:
10.00 - 17.00 uur
zondag:
12.00 - 17.00 uur
gesloten op 1e paasdag, 1e pinksterdag,
1e kerstdag, hemelvaartsdag
en nieuwjaarsdag
.

Kleinzand 14
Postbus 186
8600 AD Sneek

.
Telefoon: 0515 - 414 057
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.friesscheepvaartmuseum.nl/
 
NAAR BOVEN