Overijsselseweg 18
9084 AB GOUTUM

.
Het museum is gevestigd in de Rijksmonumentale W.C. de Groot boerderij ten zuiden van Leeuwarden vlakbij de Dairy Campus, hét wetenschappelijk centrum van innovatie in de melk - en zuivelketen.
.
.Leeuwarden is vanouds het agrarisch centrum van de provincie waar onderwijs, kennis en vele activiteiten van de zuivelindustrie, de akkerbouw (de pootaardappelteelt), de werktuigindustrie, toeleverende industrieën en exportbedrijven zijn geconcentreerd.

.


De landbouw heeft sinds 150 jaar een hoge organisatiegraad gekregen. Het begint met de oprichting van ‘Landbouwmaatschappijen’ rond 1850. Grote boeren nemen zitting in de besturen om samen met lokale bestuurders, gezeten burgers en grootgrondbezitters de landbouw naar een hoger peil te brengen. Het is het begin van een ongekende groei van zelforganisatie die rond 1880 uitmondt in een veelheid aan samenwerkingsverbanden en coöperaties.
Centraal in deze ontwikkeling staat de boer - bestuurder, oftewel de ‘vergaderboer’.
.


 .
NAAR BOVEN

.

TREKKERDAGEN


. Elk jaar organiseren we de Fryske Trekkerdei.
Natuurlijk organiseren verder op die zondag weer het Fries kampioenschap Trekkerbehendigheid. Opgave kan via ons emailadres of per telefoon.
.

Contactgegevens
Frysk Lânbou Museum
Overijsselseweg 18
9084 AB GOUTUM

.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www landbouwmuseumfriesland.nl/
www.frieslandbouwmuseum.nl
www.frysklanboumuseum.nl
 .

NAAR BOVEN