Landhuis Oud Amelisweerd
Koningslaan 9
Bunnik, Netherlands

.
GESLOTEN
Pop-up Museum Oud Amelisweerd is per 2 november 2020 permanent gesloten.
Het lanhuis blijft open voor bezoek

.
MOA | Museum Oud Amelisweerd
Aan de oever van de Kromme Rijn, slechts drie kilometer van de binnenstad van Utrecht, ligt Landgoed Oud-Amelisweerd. Deze bijzondere historische buitenplaats bestaat uit een 18e eeuws landhuis en koetshuis met daaromheen parkbossen, boomgaarden en landerijen. Het is een oase van rust en ruimte in een van de dichtstbevolkte delen van Nederland.
.


MOA is een kunstmuseum met drie collecties: buitenplaats Oud Amelisweerd, Armando Collectie en Chinese behangsels. Met de opening zijn deze collecties na jaren weer toegankelijk voor publiek. Dankzij eeuwen van incidentele bewoning behoort Oud Amelisweerd tot een van de best bewaarde voorbeelden van een 18e-eeuws landhuis in Nederland. Belangrijk in de Collectie behangsels is het bijna 250 jaar oud papieren Chinees behang, gemaakt in Kanton en door de V.O.C. naar Nederland gebracht. De wanden van de twee belangrijkste salons van het landhuis zijn er mee bedekt.
.

Het Armando Museum was een actief museum waar u alle disciplines van Armando, in twee keer per jaar wisselende tentoonstellingen, in hun samenhang kon beleven.
Op geen enkele andere plek ter wereld was dat op dezelfde manier mogelijk als in het Armando Museum.
Ook het beroemde Herenleed (25 jaar lang uitgezonden door de VPRO) van Armando, Cherry Duyns en tot zijn dood Johnny van Doorn is helaas bij de brand vernietigd.
.


Op 17 maart 2006 is Armando geridderd in de orde van de Orde van de Nederlandse Leeuw. De koninklijke onderscheiding staat voor 'bijzondere verdiensten van zeer exceptionele aard voor de samenleving'.

Armando (1929) verruilde eind jaren ’30 – bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog – zijn geboorteplaats Amsterdam voor Amersfoort. Hij speelde veel op het sportterrein dat in de oorlog dienst deed als concentratiekamp. De ervaringen die hij daar opdeed zouden de basis vormen voor al zijn werk.


.


GESLOTEN
Pop-up Museum Oud Amelisweerd is per 2 november 2020 permanent gesloten.
Het lanhuis blijft open voor bezoek


Armando Museum Bureau
Zonnehof 8, 3811 ND Amersfoort
Tel 033 461 40 88
Fax 033 464 05 50
.
.
Landgoed Amelisweerd
Koningslaan 9
Bunnik
Netherlands

.
+31 (0)30 890 54 60
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
https://www.popupmoa.nl/#
 
NAAR BOVEN