Kazerneplein 4
2871 CZ  Schoonhoven

.
Een bezoek aan het Nederlands Zilvermuseum in Schoonhoven betekent een leuk, interactief en leerzaam uitje voor jong en oud. Bezoekers zien, voelen, ruiken en horen zilver en ontdekken nog veel meer over dit veelzijdige edelmetaal in de Wereld van Zilver.
.

foto: Stephan Tellier

. De unieke collectie wordt vernieuwend gepresenteerd in prikkelende thema’s als ‘leven & dood’, ‘opscheppers’ en ‘eeuwige roem’. Eén van de hoogtepunten is de langste zilverdoe-tafel ter wereld: een interactieve tafel vol zilververhalen en -opdrachten.
.

foto: Mike Bink.

. In de Zilversmederij onthullen ambachtelijke smeden hun geheimen waarna bezoekers zelf aan de slag kunnen gaan in het Zilverlab.
Een plek waar jonge ondernemers hun bedrijf starten, een collectie en klantenkring opbouwen en waar meestersmeden hun kennis en vaardigheden doorgeven.
 Dagelijks zijn smeden aan het werk. Zij laten graag hun vaardigheden aan de bezoeker zien en vertellen gepassioneerd over hun vak.
.


.
 .
NAAR BOVEN

.

Laat uw sieraden weer glanzen!
In de Zilversmederij van het Zilvermuseum kunt u uw sieraden laten polijsten. Voor slechts € 5,00 per sieraad zien ze er weer als nieuw uit.
De Zilversmederij is geopend tijdens openingstijden van het museum. De smederij is onderdeel van het museum en te bezoeken met een geldig entreekaartje voor het museum. In de Zilversmederij worden objecten en sieraden van de verschillende smeden gemaakt en verkocht.
.

Trouwen in een authentiek en bijzonder decor?
Het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven biedt een historische locatie in het hart van de Zilverstad Schoonhoven. Voor meer informatie of reserveringen kunt u contact opnemen met de afdeling
reservering via tel : 0182-385 612
.
.

OPENINGSTIJDEN MUSEUM
Dinsdag t/m zondag: 11.00 - 17.00 uur
Op aanvraag ook buiten officiële openingstijden geopend.
De museumwinkel is gratis toegankelijk.
Speciale openingstijden tijdens de feestdagen:
Feestdagen : 12.00 - 17.00 uur
.
Nederlands Zilvermuseum
Kazerneplein 4
2871 CZ  Schoonhoven

.
tel : 0182-385 612
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.zilvermuseum.com/
 

NAAR BOVEN