Brink 31
9301 JK  Roden

.
Nederlands Museum "Kinderwereld"
De stichting "Nederlands Museum Kinderwereld", die sinds 1970 bestaat, beschikt over een onvoorstelbare collectie oud en antiek speelgoed en alles wat op het kinderleven betrekking heeft. Dit speelgoed komt uit verschillende periodes, van eind 1700 tot het begin van het "plastic-tijdperk". kort na de tweede wereldoorlog.
.
Zo zijn er onder andere  prachtige poppen en poppenhuizen, serviesjes en fornuisjes, blikken mechanisch speelgoed, bouw- en constructiespelen, optisch speelgoed in diverse uitvoeringen, bord- en tafelspelen, buitenspeelgoed, stoommachines en treinen (waaronder een prachtige treinenbaan), tinnen soldaatjes, schoolplaten en oude leermiddelen, kortom teveel om op te noemen.
.

.

 .
NAAR BOVEN

.

.
Rooscollectie
Een van de mooiste bezienswaardigheden in het museum is de "Mevrouw Roos-Enk collectie". Gedurende haar leven (1912-1996) verzamelde mevrouw Roos-Enk speelgoed. Tot in de kleinste details maakte zij haar verzameling compleet. Na haar overlijden is de collectie door haar kinderen aan Museum "Kinderwereld" aangeboden, alwaar in een speciale opstelling deze unieke verzameling wordt gepresenteerd.
.

Binnen kunnen kinderen zelf winkelier en klant spelen in een oud winkeltje. Tevens zijn er diverse oude speelapparaten die werken op een kwartje en kunnen de bezoekers zich uren vermaken in de "knutselkamer". Buiten op de authentieke buitenspeel-plaats kan men naar hartelust oude hollandse spelletjes doen..
.
.
Openingstijden
Speelgoedmuseum Kinderwereld is open van dinsdag t/m zondag van 11 tot 17 uur.
Tijdens de vakanties is het museum ook op maandag geopend. Voor afwijkende openingstijden (bv.  feestdagen) raadpleegt u onze website www.museumkinderwereld.nl
.
.

Museum KinderWereld

Brink 31
9301 JK  Roden

.
tel:0505018851
http://museumkinderwereld.nl
 

NAAR BOVEN