Blijmarkt 20
8011 NE Zwolle

.
Museum de Fundatie bezit en beheert een omvangrijke collectie beeldende kunst. Collectie en tentoonstellingen zijn te zien op twee locaties: Kasteel het Nijenhuis bij Heino en Museum de Fundatie in Zwolle.
.

De collectie van ruim 11.000 objecten is opgebouwd uit een aantal - overwegend particuliere - verzamelingen. De basis voor de collectie werd gelegd door de kunstkenner Dirk Hannema (1895-1984), oprichter van de Stichting Hannema-de Stuers Fundatie, waaruit Museum de Fundatie is voortgekomen.
.

Museum de Fundatie bevindt zich aan de Blijmarkt, midden in de binnenstad van Zwolle. Dit neoclassicistische pand is gebouwd tussen 1838 en 1841, naar een ontwerp van de Haagse architect Eduard Louis de Coninck.
.


 .
NAAR BOVEN

 INSTAGRAM
.

Kasteel het Nijenhuis is een van de best bewaard gebleven havezaten in Overijssel.
.


Gelegen tussen de dorpen Heino en Wijhe is het omgeven door een prachtig landschap. De geschiedenis van kasteel het Nijenhuis begint in de late middeleeuwen.
Beeldentuin
Eerst was er gewoon een kasteel en een tuin met wat beelden, nu is er een kasteel met een beeldentuin waar je u tegen zegt.
Ruim 90 beelden uit de collecties van Museum de Fundatie, Museum Beelden aan Zee (Scheveningen) en de provincie Overijssel worden getoond op 4,5 hectare siertuin, grasvelden en bosgebied in combinatie met de in het kasteel getoonde collectie van Museum de Fundatie.
.

Met een toegangsbewijs voor het kasteel kun je eveneens de tuin bezoeken.
.

Openingsuren
Museum de Fundatie
Kasteel het Nijenhuis en beeldentuin:
Maandag gesloten
Dinsdag t/m Zondag
geopend van 11:00 - 17:00
.

Museum de Fundatie
Blijmarkt 20
8011 NE Zwolle

.
Tel: 0572 388188
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.museumdefundatie.nl/
.

Kasteel het Nijenhuis
't Nijenhuis 10
8131 RD Heino/Wijhe

.
Tel: 0572 388188
http://www.museumdefundatie.nl/
 

NAAR BOVEN