Koninklijk Park 1
7315 JA Apeldoorn

.
Paleis Het Loo is het grootste, authentieke 17e-eeuws paleis van het Huis Oranje-Nassau. Al sinds 1984 ervaren onze bezoekers hoe de Oranjes op deze plek woonden, werkten en genoten van de tuinen, het paleis en de natuur. Het is een plek met een bijzondere geschiedenis.
Je bezoekt het paleis met een audioverhaal, dat je meeneemt in de rijke geschiedenis van het paleis en zijn bewoners.
.
Het paleis is een echt Oranje-paleis. Meer dan drie eeuwen was Paleis Het Loo het zomerpaleis van de Oranjes. Maar welke Oranjes waren er? Heetten de mannen echt allemaal Willem? En wie was er stadhouder, wie koning of koningin? Hoe leefden ze en wat deden ze?
.

In de tuinen ga je 335 jaar terug in de tijd. De tuin is precies zoals de eerste bewoners van Paleis Het Loo, koning-stadhouder Willem III en koningin Mary II Stuart het wilden. Achter hun ‘sobere’ paleis laten zij een indrukwekkende tuin aanleggen om bezoekers te verrassen. En om zelf van te genieten.
.

Meesterwerk
Paleis Het Loo heeft een nieuw meesterwerk, een ondergrondse uitbreiding van 5000 m2. Wat kwam er allemaal kijken bij de vernieuwing en verbouwing van Paleis Het Loo? Ervaar het met al je zintuigen in de tentoonstelling Meesterwerk.
Zie ook het filmpje onderaan op deze pagina.

.

Tentoonstelling De Oranjes
Van Willem van Oranje tot Amalia
Wat weet je van de kleur oranje? Wie zijn al die Willems en wat betekenden zij voor Nederland? Wie is getrouwd met wie en hoe heetten hun kinderen? Aan de hand van voorwerpen en persoonlijke verhalen krijg je een kijkje in de wereld van de Oranjes.

Bezoek hier De Oranjes
.


de Cadillac van prinses Wilhelmina

Stallen en koetshuizen
Het stallenplein heeft de sfeer van de 20e eeuw; de tijd van koningin Wilhelmina en haar man prins Hendrik. De prins was dol op auto’s. Het grand café prins Hendrik garage was zijn autogarage. Tegenwoordig staan de auto’s in de koetshuizen. Hier zie je ook sledes en bijzondere rijtuigen waar de Oranjes bij belangrijke evenementen in rondreden.



 
.
 INSTAGRAM
.
NAAR BOVEN

.
.

 
Kracht van de troon
vanaf 14 oktober 2023

'Kracht van de troon’ is een tijdelijke tentoonstelling die de betekenis van de troon laat zien met kunst en historische objecten. Van de Prinsjesdag-troon tot de IJzeren Troon uit ‘Game of Thrones’!
Naast tronen komen ook films, beelden, schilderijen en afbeeldingen van tronen in andere kunstwerken aan bod.

.
aktiviteiten
Raadpleeg eerst de volledige agenda Paleis Het Loo vóór uw bezoek...
Oranjewandeling
Met jouw entreeticket voor Paleis Het Loo kun je een uitstapje maken naar het paleispark met de Oranjewandeling. Dit romantische landschapspark met kronkelende paden en verschillende soorten bomen ontstond aan het begin van de 19e eeuw. De sfeer is hier heel anders dan in de strakke barokke paleistuin.
 
Kinderactiviteiten 2023/24:
Juniorpaleis
In dit fantasierijke hof gaan fysiek spelen en digitale technologie hand in hand.
Hier wandel je door de kleurrijke paleisvertrekken van dit wonderlijke hof. Families maken kennis met De Majesteiten en hun personeel.
Raadpleeg eerst de volledige agenda Paleis Het Loo vóór uw bezoek...

Openingstijden
Maandag van 13.00 - 17.00
Dinsdag t/m Zondag van 10.00 - 17.00 uur.
Tijdens schoolvakanties en feestdagen maandag de hele dag geopend
Ga hier naar Openingstijden vóór uw bezoek...
.

 Paleis Het Loo Apeldoorn
Koninklijk Park 1
7315 JA Apeldoorn

.
tel: 055-5772400
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.paleishetloo.nl
 
NAAR BOVEN