Spoorlaan 434
5038 CH  Tilburg

.
Natuurmuseum Brabant wil door middel van tentoonstellingen en educatie de waardering voor de natuur bij een breed publiek bevorderen. Dat is al ruim 80 jaar onveranderlijk de doelstelling. Om tentoonstellingen te kunnen maken zijn collecties en de daaraan verbonden kennis nodig. Daarom is de verzameling de ruggengraat van het museum. Nieuwe accenten in de doelstelling en werkwijze zijn er bij gekomen, de belangrijkste daarvan was en is: een gezond leefmilieu.
.

De collectie van Natuurmuseum Brabant bestaat uit opgezette dieren van alle soorten en maten, dieren ‘op sterk water’, gedroogde planten, stenen, mineralen, fossielen en oudheidkundige objecten.
Met name de insectencollectie en het herbarium zijn van grote wetenschappelijke waarde..
.
OO - zone
Een nieuw museaal concept in Nederland: de OO-zone. Dit Ontdek- en Onderzoeksdomein voor natuur op de benedenverdieping is een enorm succes.
.

Iedereen vanaf 8 jaar kan zich hier uitleven met natuuronderzoek. De biodiversiteit van Brabant op één plek samengebracht!


 .
NAAR BOVEN

.

Wortelen, bouwen, stromen, groeien
Brabant in de Ban van Buiten
Brabant in de Ban van Buiten is één van de permanente tentoonstellingen van Natuurmuseum Brabant. De tentoonstelling is het resultaat van een uniek samenwerkingsproject tussen Natuurmuseum Brabant, het Brabants Landschap en het Belgische Kempens Landschap.
.


In de sfeervolle zaal is de schoonheid en diversiteit van het Brabantse landschap en de bewoners te zien. Bezoekers krijgen een bijzondere kijk op verleden, heden en toekomst van de provincie, vanuit verschillende invalshoeken. Tenslotte nodigt de tentoonstelling uit om op pad gaan naar de vele mooie en interessante plekken die de provincies Noord-Brabant en Antwerpen te bieden hebben.
Uit het gastenboek:
"Onverwacht leuk!"'
"Ik zou hier wel willen wonen!"
Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag t/m Zondag 10.00 uur - 17.00 uur
Gesloten: maandagen, Koningsdag, Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag.
.
.
Natuurmuseum Brabant
Spoorlaan 434

.
Telefoon:  +31 13 5353935
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.natuurmuseumbrabant.nl/
.
Postadres:
postbus 924
5000 AX  Tilburg
 

NAAR BOVEN