Fotograaf: Pulles & Pulles, Jeroen Pulles
Raadhuisplein 1
5141 KG Waalwijk

.
Het Schoenenkwartier is veel meer dan een museum. Als podium, werkplaats, studiecentrum en laboratorium neemt het Schoenenkwartier een eigenzinnige plek in in het culturele landschap.
De 20.000 objecten – waaronder 13.000 schoenen! – vormen samen een unieke instapcollectie die ook echt bij Waalwijk hoort, de plek waar eeuwenlang schoenen werden geproduceerd.


© fotografie Pulles&Pulles

Het Schoenenkwartier is ondergebracht in de bekroonde architectuur van het Krophollercomplex. Een gebouw dat het Schoenenkwartier als gegoten zit.
Het Schoenenkwartier verbindt op creatieve en  vernieuwende wijze het ambacht van de schoenmaker aan orthopedie, aan mode & design en aan industriële productontwerpers.
Zo ontmoeten geschiedenis en toekomst elkaar aan de Langstraat.
Meer informatie over het Schoenenkwartier: www.Schoenenkwartier.nl
foto rechts: Zeynep Dag, Cleopatra for Beyonce ©, 2018
.

© fotografie Pulles&Pulles

tentoonstelling ‘Trek de stoute schoenen aan’
vanaf 20 april 2024
Als stoere kerel altijd al pumps uit willen proberen? Of een stuk groter willen lijken dankzij funky plateauzolen uit de jaren zeventig? Dat kan vanaf 20 april in het Schoenenkwartier in Waalwijk. In de tentoonstelling ‘Trek de stoute schoenen aan’ stap je rechtstreeks uit je comfort zone in schoenen, laarzen of sloffen die je al heel lang wilde uitproberen, maar nooit durfde te doen .
.

© fotografie Studio Overlab
.
Om jou de stoute schoenen aan te laten trekken, vervaardigde het Schoenenlab van het Schoenenkwartier meerdere replica’s van historische of moderne schoenen. Ook ontwerpen van gerenommeerde designers als Fred de la Bretoniere en zitten ertussen.
Uit de dubbele collectie werd bovendien een aantal stevige stappers geselecteerd. Van Finse laars met krulpunt tot rijgbottine uit de jaren dertig en van fluffy boots tot de excentrieke dubbele schoenen van Mae West, je mag ze allemaal aantrekken. Als ze bij je passen natuurlijk.

.

.

 .
NAAR BOVEN

.
 INSTAGRAM
.


Antieke film (1967) van Beeld&Geluid Hilversum


Openingstijden
Dinsdag t/m vrijdag: 10:00-17:00 uur
Zaterdag en zondag: 12:00-17:00 uur
Maandag gesloten

.
Het Schoenenkwartier
v/h Ned. Leder en Schoenen Museum

Raadhuisplein 1
5141 KG Waalwijk

.
0416-332738
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.Schoenenkwartier.nl
 
NAAR BOVEN