Barlaaksedijk 4
4758TV  Standdaarbuiten

.
Vroeger was het Keene een levendige handelsroute. Het was een belangrijke turfroute. De Keenesluis was de poort naar het vestingstadje Klundert. Later voeren er ook boten met o.a. vlas en suikerbieten over de Keene. Met dit project wordt de dynamiek van vroeger rondom de Keenesluis weer teruggebracht.
.

De Keenesluis is gelegen in de Barlaaksedijk, tussen Fijnaart en Standdaarbuiten. De sluis is in 1768 gebouwd als keersluis. Een keersluis heeft tot doel bij vloed het hoge water tegen te houden en bij eb het water uit de polder te spuien.
Het schepradstoomgemaal heeft dienst gedaan tot na de watersnoodramp van 1953. Omstreeks 1958 is het buiten gebruik gesteld.
.

Schutsluis Alblasserdam

Kunst- en cultuur route 2016
10, 11, 17 en 18 sept 2016
De Keenesluis deed mee aan de Kunst- en Cultuur Route Moerdijk 2016 en Open Monumentendag. Ideeën om deze dagen tot een succes te maken zijn welkom.


Wie vindt het leuk om muziek te maken bij de Keenesluis? Noteer alvast in uw agenda: 10, 11, 17 en 18 september.
.

De Stichting Beleef De Keenesluis
Op 13 november 2015 is de Stichting Beleef De Keenesluis opgericht. Het hoofddoel van de stichting is het beleefbaar maken van de Keenesluis als uniek cultureel Nederlands erfgoed.
Op de lange termijn is de ambitie van Stichting Beleef de Keenesluis om varen vanaf de Mark-Dintel naar het vestingstadje Klundert mogelijk te maken.
.

 de Keenesluis
Barlaaksedijk 4
4758TV  Standdaarbuiten

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Mobiel: 06-14 44 75 75
www.keenesluis.nl/
 

NAAR BOVEN