Museumadres
Pesthuislaan 7, Leiden

.
Het nieuwe Naturalis is geopend vanaf zaterdag 31 augustus 2019 dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur

Op ontdekking met de hele familie
Zien, doen en beleven: in het nieuwe Naturalis dompelt jong en oud zich straks onder in de wonderlijke wereld die natuur heet.
Ga met het hele gezin op ontdekkingstocht in negen fonkelnieuwe tentoonstellingszalen vól met het mooiste uit de natuur. En onze T. rex Trix? Die is er ook weer bij!


zaal LiveScience

.
De verhalen in ons museum vertellen we aan de hand van topstukken uit onze collectie van 42 miljoen planten, dieren, fossielen en stenen. Onze verzameling behoort tot de top vijf van de wereld op het gebied van biodiversiteit.
Ons wetenschappelijk onderzoek draagt bij aan het behoud van de rijke variatie van de natuur. In het nieuwe museum kun je dit aan den lijve ondervinden, in het bijzonder in de gratis toegankelijke zaal LiveScience; je kunt vragen stellen aan onze wetenschappers, je natuurvondst laten onderzoeken en live een preparatie meemaken.
.

.
Het mooiste uit de natuur
Zo neemt het museum je bijvoorbeeld mee naar het vroegste leven op aarde, Nederland in de ijstijd en de oerkrachten van onze planeet.
Je maakt kennis met de verrassendste versiertrucs van planten en dieren, staat oog in oog met een Afrikaanse olifant en ontdekt het verwoestend vermogen van vulkanen.
Ook doe je spectaculaire ervaringen op: hoe voelt het om terug te reizen naar de dinotijd?
.


 .
NAAR BOVEN

.

Behalve tentoonstellingen vind je in het nieuwe Naturalis ook workshopruimtes voor extra activiteiten, sensationele experiences, horeca en een winkel.
Het opvallende gebouw kent allerlei verwijzingen naar de natuur en nodigt elke voorbijganger uit om naar binnen te gaan.
.

Dagelijks open
10.00 tot 17.00 uur
Alleen tijdens de schoolvakanties tot 18.00 uur
Naturalis ligt op loopafstand van treinstation Leiden centraal en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
.
Centrum voor Biodiversiteit
Darwinweg 2
2333 CR Leiden
Netherlands

.
tel 071 751 9600
www.naturalis.nl
.
Museumadres oude museum

Pesthuislaan 7
Leiden
 

NAAR BOVEN