Hanzestedenplaats 1
2000 Antwerpen

.
In het MAS | Museum aan de Stroom maak je kennis met Antwerpen in de wereld en met de wereld in Antwerpen.
.
Antwerpen is een stad aan een stroom met een haven. Dat zorgt al eeuwen voor ontmoeting en uitwisseling. Het MAS verzamelt de sporen van die uitwisseling en vertelt er nieuwe verhalen mee. Over de stad, de stroom en de haven. Over de wereld in al zijn verscheidenheid. Over de verbondenheid van Antwerpen met de wereld.
.
MAS | Museum aan de Stroom is het nieuwste – en meteen ook het grootste – museum van Antwerpen.
Het gebouw is een open huis. Je mag er zomaar in en uit lopen. Alleen de museumzalen zijn betalend.
.

Naast het Steen, onder de havenafdaken, vindt u het maritieme park met heel wat echte vaartuigen en relicten uit het industrieelarcheologischeverleden van de Antwerpse haven.
 In de sleepspits 'Lauranda', gebouwd in 1928 in Baasrode, vinden regelmatig tentoonstellingen plaats. In het Bonapartedok, op 10 minuten wandelen van het museum, is de museumhaven in ontwikkeling. Tijdens de openingsuren van het museum kan u daar het lichtschip 'West-Hinder III' gratis bezoeken.
.

.

 
NAAR BOVEN

MAS Havenpaviljoen
Laat u verrassen door de mensen en de activiteiten in en rond de Antwerpse dokken. Zie en hoor de haven om uw hoofd. Een unieke, interactieve 360°-ervaring die ongezien is in ons land.

Donderdagavond rondleiding
Elke donderdag om 19 uur neemt een gids je mee op ontdekkingstocht door de MAS-verdieping die op dat moment geopend is. De rondleiding duurt 1,5 uur (tot 2 uurtjes voor 'Leven en Dood') en kost 5 euro.
Boulevard Tour op vrijdagavond
Op vrijdagavonden kan je in de MAS-boulevard genieten van een verticale stadswandeling voor individuele bezoekers. Zo krijg je gedurende een uur letterlijk en figuurlijk een groots zicht op de stad, de stroom en de wereld. De Boulevard Tour kost 4 euro per persoon.Open
dinsdag-zondag 10u-17u
Uitzonderlijk open op paasmaandag en
pinkstermaandag.
Gesloten
maandag
1 en 2 januari, 1 mei,
hemelvaartsdag,
1 en 2 nov,25 en 26 dec

Museum aan de Stroom
Hanzestedenplaats 1
2000 Antwerpen

.
tel. +32 3 338 44 00
fax +32 3 338 44 44
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.mas.be/
 
NAAR BOVEN