Hallepoort
Zuidlaan
1000 Brussel

.
De Hallepoort is een van de zeven poorten in de tweede omwalling van Brussel, die men begon te bouwen in 1356. Zij is de enige die ontsnapte aan de ontmanteling van de omwallingen, einde 18de eeuw. De poort bleeft bewaard, omdat ze toen als gevangenis dienstdeed.
In 1847 werd ze omgebouwd tot museum, een van de eerste in Europa. Daartoe begon architect Henri Beyaert renovatiewerken. Hij vormde het middeleeuwse poortgebouw om tot een neogotisch kasteeltje.
.

Momenteel staat de ruimte open voor tijdelijke tentoonstellingen op het thema van de stad, haar identiteit en haar specifieke problemen en stelt ook activiteiten voor het publiek voor.
.
Openingstijden
Wannneer er geen tijdelijke tentoonstelling is, bezoek enkel na reservering (02 534 15 18) en met een gids.Op het einde van het bezoek biedt een wandeling op de rondgang van de Hallepoort u een uitzonderlijk uitzicht op de stad en haar omgeving.
.


.




Alles kids!
De Hallepoort heeft alles in huis voor gezinnen met kinderen: een videogids voor jonge bezoekers, een zoektocht
.


Toen de dieren nog praatten..., een middeleeuwse tekentafel, een wapenrusting om zelf aan te trekken en een multimediaspel over de geschiedenis van het versterkte Brussel. Voeg daarbij de middeleeuwse speeltuin van om en bij 4000 m² in het park en uw uitstap is compleet! De Hallepoort tovert uw kinderen regelrecht naar de tijd van ridders en prinsessen...
.

Zin om je verjaardag te vieren in het Hallepoortmuseum?
Nodig je vrienden uit, kom bij ons en spring in een ridderpak of trek een prinsessenkleed aan en ontdek de geheimen van de oude middeleeuwse toren!
Tijdstip : Woensdag, zaterdag of zondag om 14:00.
Duur : 1u45
Prijs : € 125
Opmerking : Vanaf 6 jaar en maximum 12 kinderen
Reserveren : + 32 (0)2 533 34 51 of via e-mail

Voor personen met beperkte mobiliteit is er hulp nodig om tot de zaal te geraken:
gelieve ons bij de reservatie te verwittigen.
.

Hallepoort
Zuidlaan
1000 Brussel

http://www.kmkg-mrah.be/
+ 32 (0)2 534 15 18
+ 32 (0)2 533 34 58 (fax)


 
NAAR BOVEN