Gasthuisstraat 11
3500 Hasselt

.
Hasselt is reeds lang een regionaal handelscentrum, maar sinds W.O. II kwam de mode- en textielhandel er tot bloei in een mate die de grootte van de stad ver overtrof. Stijlvolle kleding, luxueuze accessoires en andere modeartikelen lokten talrijke en geregelde kopers uit Vlaanderen, Wallonië, Nederland en Duitsland.
.

Het Modemuseum Hasselt is sinds 1995 gehuisvest in het voormalige klooster van de Grauwzusters, een beschermd gebouw gelegen aan de ‘Groene Boulevard' (kleine ring) van Hasselt. Het gebouw werd in de jaren 90 van de 20ste eeuw zorgvuldig en met eigentijdse ingrepen gerestaureerd door Luc Vanroye en Vittorio Simoni. Het museum bezit een rijke collectie kledingstukken uit de 18de, 19de en 20ste eeuw.
.

Het tentoonstellingsbeleid van het museum boort allerhande thema's aan, van haute couture tot ‘populaire' mode, waarbij het historische aspect wordt doorgetrokken naar de actualiteit. Per jaar houdt het Modemuseum Hasselt twee grote tentoonstellingen.
.
#modemuseum


Moderoute verkrijgbaar!
Hasselt heeft een nauwe link met mode. Naast het Modemuseum en de hoofdwinkelstraat met gekende ketens, is er ook een ruim aanbod aan originele mode- en designzaken in de zijstraten van de compacte stadskern.
.
De moderoute is een leidraad doorheen de charmante straatjes van de ‘Hoofdstad van de Smaak’ en stuurt je langs het Modemuseum Hasselt en 24 bijzondere shopadresjes.
De bezoeker maakt kennis met de beroemde Kapelstraat, waar een heel aantal handelszaken uit de gids zich bevinden.
De gids bevat een boeiende mix van beschrijvingen van mooie winkelpanden en interessante weetjes over het shopadres in kwestie.

Openingstijden museum
dinsdag tot en met zondag: 10 tot 17 uur
.
Modemuseum Hasselt
Gasthuisstraat 11
3500 Hasselt

.
T +32 11 23 96 21
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.modemuseumhasselt.be
 
NAAR BOVEN