Broelkaai 6
8500 Kortrijk

.
GESLOTEN SINDS 2015. Het voormalige Broelmuseum biedt thans onderdak aan een koffiezaak en een winkel waarin bedrijfjes innovatieve producten verkopen. De beschermde patriciërswoning aan de Broelkaai in Kortrijk moet een gezellige ontmoetingsplaats zijn waar bezoekers alles te weten komen over het Buda-kunsteneiland.
.

Orangerie

Een blikvanger in het beschermde herenhuis wordt een ‘conceptstore’. “Achttien ondernemingen tonen en verkopen er innovatieve producten”, zegt Kris Dekeyzer van Designregio Kortrijk. Designregio Kortrijk, kunstencentrum Buda, stadsontwikkelingsbedrijf Kortrijk (SOK) en platform voor jonge dans Passerelle openen er een kantoor. Bezoekers ontdekken aan een onthaal- en ticketbalie wat het eiland in de aanbieding heeft. Via een doorsteek maak je kennis met verborgen tuinen tussen Broelkaai 6, orangerie, Budatoren, Budascoop en Budafabriek.
.


.

Wandeling
Groeten uit Kortrijk is een verrassende ‘kunstwandeling' , een ontdekkingsreis naar mooie beelden op vaak verborgen plekjes in het stadscentrum. Het wordt een ongedwongen kennismaking met kunst in open lucht waar we vaak gewoon aan voorbij lopen. Groeten uit Kortrijk wordt gelanceerd naar aanleiding van de tentoonstelling MONUMENTS. Sculpturen in het stadsweefsel.
.
De wandeling boeken?
Groepen die de wandeling wensen te boeken, sturen een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Een gids per groep van max. 25 personen kost 55 euro, voor het museumbezoek met koffie /thee betaal je € 2 /persoon.


Broelkaai 6
8500 Kortrijk

t - +32 (0)56 24 08 70
f - +32 (0)56 24 08 71
e - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.kortrijk.be
http://www.kortrijk.be/broelmuseum
www.broelmuseum.be/
 
NAAR BOVEN