Grote Kerkstraat 11
 8911 DZ Leeuwarden

.
 De mooiste keramiek is verzameld in Keramiekmuseum Princessehof. Het museum bezit de grootste en meest gevarieerde verzameling Chinees porselein in Nederland en toont een rijk en veelzijdig beeld van de Nederlandse art-nouveau- en art-decokeramiek uit de periode 1880-1930.
.

. De collectie kent een aantal absolute hoogtepunten zoals de internationaal befaamde Ming-verzameling en keramische kunst van nationale en internationale kunstenaars als Karel Appel, Lucebert, Picasso en Armando. Naast de prachtige vaste presentaties van de museumcollectie organiseert het museum spraakmakende tentoonstellingen.
.


.  Het museum is gevestigd in het 18e-eeuwse stadspaleis van Maria Louise van Hessen-Kassel, prinses van Oranje Nassau, voorouder van onze huidige koning. Het Princessehof ligt op een prachtige en goed bereikbare locatie in de historische binnenstad van Leeuwarden.

.


.
.


 .
NAAR BOVEN

.

Museumwinkel
De mooiste cadeauwinkel van Leeuwarden.
Op zoek naar een leuk presentje voor een verjaardag of andere gelegenheid? In het Princessehof vindt u de mooiste cadeauwinkel van Leeuwarden!
.


. Met hip design, echte Friese tegeltjes, bijzonder serviesgoed en keramische hebbedingetjes. De vernieuwde winkel ligt aan de grote Kerkstraat, midden in het historische en gezellige winkelkwartier.
De winkel is geopend tegelijk met het museum, van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur.
.

 
Keramiekmuseum Princessehof
Grote Kerkstraat 11
 8911 DZ Leeuwarden

.
T +31 (0)58 2 948 958
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.princessehof.nl/

Het Princessehof is rolstoelvriendelijk; alle verdiepingen zijn met een personenlift te bereiken. Wij beschikken over twee leenrolstoelen, die te reserveren zijn via T +31 (0)58 2 948 958
 

NAAR BOVEN