(voorheen Pijpenkabinet)
Prinsengracht 488
1017 KH Amsterdam

.
Welkom in het wereldwijde verhaal rondom roken gepresenteerd in een zeventiende-eeuws grachtenhuis centraal in de Amsterdamse grachtengordel.
.
Van Pijpenkamer via Pijpenkabinet naar het Amsterdam Pipe Museum ofwel pipemuseum.nl geeft een overzicht van de professionalisering: van een persoonlijke liefhebberij tot een internationaal georiënteerd museum.
Met zijn ruim 30.000 objecten beheert het Amsterdam Pipe Museum een omvangrijke collectie rookgerei en aanverwante voorwerpen.

.
Het Amsterdam Pipe Museum bestaat als collectie ruim veertig jaar; niet echt lang voor een museum, maar ruim voldoende om een eigen geschiedenis te hebben. Terugkijkend in de historie onderscheiden we drie duidelijke fasen die de groei van de activiteiten markeren. In deze presentatie komt de geschiedenis van het museum in al zijn facetten naar voren en wordt in het tijdsbeeld geplaatst.
.


.


 .
NAAR BOVEN

.
.
Lees ter voorbereiding de website van een bezoek aan Amsterdam over de geschiedenis van het Amsterdam Pipe Museum, de deelcollecties en de hoogtepunten.
.
Openingstijden
Museum ma t/m za 12 - 18 uur
Museumwinkel ma t/m za 11-18 uur
Gesloten op Koningsdag, Nieuwjaarsdag en 1e Kerstdag
Niet toegankelijk voor rolstoelen in verband met trapjes.
Bezoekersvoorwaarden op verzoek ter inzage bij entree.
.

Amsterdam Pipe Webshop
www.pipeshop.nl
.
Amsterdam Pipe Museum
(voorheen Pijpenkabinet)
Prinsengracht 488
1017 KH Amsterdam

Telefoon
020-4211779
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.pipemuseum.nl/
www.pipeshop.nl
 
NAAR BOVEN