Hoofdweg 76
9761 EK Eelde

.
Museum De Buitenplaats is er voor iedereen: van bezoekers met liefde voor kunst, tuinen, muziek, theater en literatuur tot liefhebbers van historische en moderne architectuur.

. We streven naar het tentoonstellen van figuratieve kunst in de breedste zin van het woord. Hierbij focussen we op hedendaagse kunst, werk op papier, illustratie, klassieke moderne kunst, tuinarchitectuur en aspecten van de natuur, zowel in het museum als in het Nijsinghhuis en tuin. Ons doel is bezoekers bewust te maken van de rol die kunst, natuur en architectuur spelen in onze samenleving en hen te inspireren vrij en autonoom te denken.
.

Nijsinghhuis


. Dit fraai gerestaureerde zeventiende-eeuwse Rijksmonument vormde het uitgangspunt voor Museum De Buitenplaats. Initiatiefnemers van dit museum zijn de eigenaars-bewoners van het Nijsinghhuis, Jos en Janneke ( † 2007) van Groeningen-Hazenberg.
De Tuin van Museum De Buitenplaats te Eelde werd ontworpen in samenspraak tussen Janneke van Groeningen-Hazenberg en Copijn Utrecht. In de zomer van 2000 ging de tuin open voor publiek.
.


 .
NAAR BOVEN

.
.

Museumcafé
In het museumcafé kunt u genieten van een kopje koffie of thee met daarbij een punt van één van onze taarten uit eigen keuken.


. Deze taarten worden vers gebakken en bereid met roomboter. Velen komen speciaal terug voor onze appel- of walnoten-honingtaart. Ook voor een eenvoudige of uitgebreide lunch kunt u in het museumcafé terecht.
.
Wilt u reserveren of een arrangement op maat?
Neem dan contact met ons op via tel 050 30 95 818
.
Openingstijden Museum
dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur.
.
Museum De Buitenplaats
Hoofdweg 76
9761 EK Eelde

.
U kunt telefonisch of via de mail contact met ons opnemen:
 (ma t/m vr tussen 9.00 en 17.00)
tel 050 30 95 818
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.museumdebuitenplaats.nl
 
NAAR BOVEN