Plantage Middenlaan 2a
1018 DD Amsterdam

.
De Hortus Botanicus Amsterdam is een van de oudste botanische tuinen ter wereld. In de tuin en de kassen groeien maar liefst 6.000 planten van ruim 4.000 soorten. De Hortus ligt in de Plantagebuurt, aan de rand van het hectische Amsterdamse centrum. Maar achter de 300 jaar oude toegangspoort is het alsof de stad haar adem even inhoudt.
.

. Oorspronkelijk was de Hortus een medicinale kruidentuin, opgericht in 1638 door het Amsterdamse stadsbestuur. De stad had net een pestepidemie achter de rug. Kruiden waren destijds van levensbelang, als basis voor medicijnen. In de Hortus bekwaamden artsen en apothekers zich in de receptuur.
.

.


 
NAAR BOVEN

.

.

Zondagrondleidingen
Iedere zondag kunt u in de Hortus deelnemen aan een inloop-rondleiding. Onze gids neemt u dan mee langs de highlights van de Hortus. Deelname is gratis. Maximaal 15 deelnemers per rondleider. De rondleiding start om 14.00 uur.

aktiviteiten


. Plantendokter
De Hortus heeft een heuse plantendokter in dienst. Hij geeft adviezen en beantwoordt vragen over planten uit alle windstreken. Wilt u weten hoe die opvallende plant in uw tuin heet? Of waarom uw cactus niet goed groeit? Vraag het aan de plantendokter!
De plantendokter houdt spreekuur in de Hortus, elke woensdagmiddag van 13.00 tot 14.00 uur. Is uw plant ziek, neem dan de plant - of een plantendeel - mee. Bellen kan ook tijdens het spreekuur: 020 - 7025 414.
.
Adviezen van de plantendokter zijn gratis, maar ook vrijblijvend. Rechten kunt u er dus niet aan ontlenen.
.
Openingstijden
maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 u
juli en augustus  tot 21.00 uur geopend.
gesloten op 1 januari en 25 december
(eerste Kerstdag).
.

Hortus Botanicus
Plantage Middenlaan 2a
1018 DD Amsterdam

.
020 - 6259021
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://dehortus.nl
 
NAAR BOVEN