Poortlandplein 6
2628 BM Delft

.
In onze technische botanische tuin wordt al meer dan 100 jaar botanisch onderzoek aan planten gedaan. Planten leveren voedsel, medicijnen, kleding, onderdak en grondstoffen en zijn daarom van essentieel belang voor de mens.
Samen met de universitaire tuinen van Leiden en Utrecht participeert de Tuin in het wetenschappelijk botanische netwerk van Nederland. Delft richt zich met name op het toegepast technisch onderwijs en het plantentechnologisch onderzoek.

.

.
De Botanische Tuin is in 1917 aangelegd als 'Cultuurtuin voor Technische Gewassen'. De Tuin is ontstaan uit de behoefte om planten te kweken voor het onderzoek en het onderwijs in technologische toepassingen van gewassen uit alle klimaatzones. Ook nu, nadat nieuwe wegen werden ingeslagen, is de Tuin voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs een instituut van belang.
.


.


.
.
De kleurrijke MuseumShop werd in 2006 ontworpen door studenten van de Faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft. Strak, praktisch en uitnodigend voor de duizenden bezoekers, die jaarlijks entree maken in de shop en ook hun weg zoeken in de schitterende Botanische Tuin.
.

.
In alle seizoenen bent u er welkom; hier kunt u uw entreekaartjes voor de Tuin kopen.
De MuseumShop is sfeervol en uitnodigend en werd tot de leukste shop van Delft uitgeroepen.
.
Openingstijden
Hele jaar
Dinsdag t/m zondag   10.00 - 17.00 uur'
Maandag gesloten, maar op feestdagen geopend (zie onze website)
.
Gesloten
Nieuwjaarsdag 1 Januari
Koningsdag 27 april
1e en 2e Kerstdag 25 – 26 december
Oudejaarsdag 31 december

.
TU Delft Hortus Botanicus
Poortlandplein 6
2628 BM Delft

.
Tel: +31 15 278 23 56
www.tudelft.nl/botanischetuin
www.tudelft.nl/en/botanicgarden
 

NAAR BOVEN