Schoolstraat 4
9989AG WARFFUM

.
De naam van het openluchtmuseum, dat werd opgericht in 1959, is een verwijzing naar het Hogeland, het Noord-Groninger zeekleigebied waarin Warffum ligt.
Het museum toont een wierdendorp in zijn oorspronkelijke omgeving, omringd door akkers en met oude kerkpaden tussen de huizen, werkplaatsen en winkelpanden.
.

.
Het tot museumterrein bestemde gebied is gelegen op het hoogste punt van de wierde in het centrum van het dorp Warffum. Op dit terrein bevonden zich in 1959 tien woningen, twee schoolgebouwen en een stal. De meeste gebouwen van het openluchtmuseum staan op de plaats waar ze altijd hebben gestaan. Aangevuld met enkele panden uit de regio geven ze een authentiek en fascinerend beeld van het dagelijks leven rond 1900. In de loop der jaren zijn tal van gebouwen verworven en is het terrein uitgebreid tot zijn huidige omvang.
.

.
 Het Hoogeland biedt het publiek behalve een vaste opstelling in de museale panden op het terrein, ook wisselexposities in het tentoonstellingsgebouw. Deze tentoonstellingen sluiten veelal aan bij het karakter van het museum of thema’s uit de Groninger geschiedenis, cultuur of kunst.
.


.


.
Ode aan het Hoogeland van Groningen en haar bewoners. Met als aanleiding de commotie rond de aardbevingen.

.
Zowel in het zomer- als winterseizoen vinden er diverse activiteiten en evenementen in het museum plaats. Deze activiteiten en evenementen bestaan uit markten, lezingen, concerten en speciale open dagen.
.
Openingstijden
zaterdag 10.00 – 17.00 uur
zondag 13.00 – 17.00 uur
25, 26 en 31 december en 1 januari gesloten
Van november tot april is het museum alleen in de weekenden geopend.
.
Schoolstraat 4
9989AG WARFFUM

.
tel 0595 - 42 22 33
E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
https://www.hethoogeland.com/
 

NAAR BOVEN