Elisabeth Weeshuis Museum
Herenstraat 29
4101 BR Culemborg

.
In de historische binnenstad van Culemborg staat het eerste nieuwgebouwde weeshuis van Nederland.
Hoe zag het leven eruit in het Culemborgse weeshuis? Was het er streng en liefdeloos? Of had het ook zonnige kanten? En hoe gaat het met de wezen en halfwezen van nu?
.

.
In totaal groeiden er meer dan 700 kinderen op in het eerste nieuwgebouwde weeshuis van Nederland. Het Elisabeth Weeshuis Museum brengt hun verhalen tot leven. Verkleed je als weeskind, ontdek de enge beestjes in het bed, draai aan het spinnewiel en speel de filmquiz – een leuk en leerzaam uitje voor de hele familie.
.
.
Elisabeth
Wie was Vrouwe Elisabeth van Culemborg (1475-1555)?
Zij behoorde tot de hoge adel, bestuurde op latere leeftijd haar eigen gebieden en leefde in zeer woelige tijden. Elisabeth van Culemborg (1475-1555), diep gelovig en overtuigd katholiek, was 42 toen Luther zijn stellingen tegen de katholieke kerk publiceerde.
.
Het museum is en blijft ook het stadsmuseum van Culemborg. Een toegankelijke plek waar de bewogen geschiedenis van stad en bewoners tot leven komt. Het geheugen van álle Culemborgers, waaraan zij persoonlijk kunnen bijdragen met hun herinneringen en verhalen.

 
.


.


.
 .
NAAR BOVEN

.
.

.
Openingstijden
dinsdag t/m zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur
.

Elisabeth Weeshuis Museum
Herenstraat 29
4101 BR Culemborg

.
tel 0345-513912
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
https://weeshuismuseum.nl/
 

NAAR BOVEN