Academiestraat 7
 3841 CD Harderwijk

.
Vanaf 26 mei 2018 is Harderwijk een museum rijker. Dan opent het Marius van Dokkum Museum de deuren.
In 2015 exposeerde Van Dokkum in het Stadsmuseum in Harderwijk.
. Hij voelde zich er zo thuis dat hij samen met het Stadsmuseum op zoek ging naar een geschikte locatie waar hij zijn werk permanent zou kunnen tonen.
.

.
Zijn oog viel op een van de mooiste panden van Harderwijk, de voormalige Snijkamer van de Universiteit van Harderwijk. Hier ontleedden de professoren destijds onder toeziend oog van hun studenten lichamen tijdens de zogenoemde anatomische lessen.
Deze markante historische locatie heeft na een grondige verbouwing een nieuwe en unieke bestemming gekregen: een museum gewijd aan het werk van een levende kunstenaar.
.
.  In een zijvleugel van het pand komt een afdeling voor kinderen, waar tekeningen getoond worden uit de kinderboeken van Marius van Dokkum over Ome Jan.
Het Marius vanDokkum Museum wordt een dependance van het Stadsmuseum Harderwijk. Dat is terug te zien in het kleurige tegelpatroon in de toiletten, een kopie van de toiletten van het Stadsmuseum.
.

.


 .
 .
NAAR BOVEN

.

.
Museum Ootmarsum MO (Gld) bevat een museumgedeelte waarin permanent originele werken van Marius van Dokkum te zien zijn.
Lees meer

Maandag – Gesloten
Dinsdag t/m zaterdag – 10.00 tot 17.00 uur
Zondag – 12.00 tot 17.00 uur
.
Marius van Dokkum Museum
Academiestraat 7
 3841 CD Harderwijk

.
Tel: 0341 414 468
https://www.mariusvandokkummuseum.nl/
 

NAAR BOVEN