Plantage Middenlaan 27
1018 DB Amsterdam

.
.Het Nationaal Holocaust Museum is momenteel gesloten voor een renovatie van twee jaar. In 2022 opent het NHM naar verwachting weer zijn deuren.

In het Joods Cultureel Kwartier bevindt zich, tegenover de Hollandsche Schouwburg, het Nationaal Holocaust Museum in oprichting.
Het Nationaal Holocaust Museum wil mensen confronteren met de gevolgen van onverschilligheid, discriminatie en uitsluiting, toen en nu.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden via dit gebouw, de voormalige Kweekschool, met behulp van het verzet honderden kinderen naar relatief veilige plaatsen gesmokkeld.
.

.
Op deze historische plek wordt in wisselende tentoonstellingen en evenementen de geschiedenis van de Holocaust verteld, over uitsluiting, vervolging en moord, maar ook over redding, overleving en solidariteit.
.
 Op de bovenste verdiepingen vind je Ondertussen, een werkplaats voor kunstenaars van over de hele wereld. Nieuwe én oude Nederlanders, met of zonder vluchtelingenachtergrond. Zij maken, musiceren, exposeren en slaan een brug tussen het vluchten van toen en nu.
.


.


.

.
Met één ticket kun je alle locaties van het JCK bezoeken!
Joods Historisch Museum & Kindermuseum,
Hollandsche Schouwburg & Nationaal Holocaust Museum
. REGULIERE OPENINGSTIJDEN
Dagelijks (ook in het weekend) geopend 11.00 - 17.00 uur
.
Nationaal Holocaust Museum
Plantage Middenlaan 27
1018 DB Amsterdam

.
http://www.jck.nl/nl/nhm
 

NAAR BOVEN