Dorpsstraat 55
6741 AB Lunteren

.
LUNTEREN, CULTUURHISTORISCHE PAREL VAN DE VELUWE
Lunteren ligt in een niet-alledaags natuurgebied. De diversiteit aan flora en fauna op de westelijke flank van de Veluwe is groot. De geologische en cultuurhistorische waarde van het gebied kan niet genoeg benadrukt worden.
.

.
Actief stuifzandgebied, ongerepte heide waarop heidekoeien rondlopen, Celtic Fields met de reconstructie van een ijzertijdboerderij, middeleeuwse engen en een hessenweg, restanten van 19de-eeuwse industrialisatie, het (communale) Luntersche Buurtbosch met uitzichttoren De Koepel daar midden in en zeldzame flora en fauna vormen de ‘schatten’ in dit gebied. Naast museum Lunteren een waarachtig ‘openluchtmuseum’ van maar liefst 1250 hectare!
.

.
In museum Lunteren is de permanente tentoonstelling: "Welkom op de Goudsberg" te zien met informatie over het dagelijks leven in de prehistorie in dit gebied.
De tentoonstelling is bedoeld als aanleiding om al die prachtige plekken in de directe omgeving ook daadwerkelijk te gaan bezoeken en daarnaast kun je een kijkje nemen bij de steeds wisselende tentoonstellingen in het museum op de andere verdiepingen.
.

.
.


 .
NAAR BOVEN

.


 .

.
Openingstijden
Maandag : Gesloten
Di - Za : 13:30 - 16:30*
Zondag : Gesloten
* Op Nieuwjaarsdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag en beide Kerstdagen is het museum gesloten.
.
BEZOEKADRES
Museum Lunteren
Dorpsstraat 55
6741 AB Lunteren

.
Tel.: 0318 486254
E-mail: info@museumlunteren.
https://www.museumlunteren.nl/
 

NAAR BOVEN