Kerkstraat 47
3291 AK Strijen

.
Het museum is gevestigd in een voormalige dorpssmederij met aan de achterzijde, een aangebouwde woning. Na een grondige renovatie van deze panden is het museum op 18 mei 2001 in gebruik genomen.
.
Het pand werd door de eeuwen heen altijd als smederij gebruikt en ook nu nog kunt u er de smid iedere 2e zaterdag van de maand aan het werk zien aan het smidsvuur en aambeeld.
Er zijn nog tal van oude machines aanwezig, waaronder een door een elektromotor aangedreven smeedhamer. Paarden kunnen nog worden beslagen in de voor de smederij aanwezige hoefstal.
.

Stijlkamers en kelder
In het onderhuis bevinden zich een stijlkamer en een stijlkeuken. Beide volledig ingericht en geven een beeld uit de veertiger en vijftiger jaren van de vorige eeuw.
Tevens is in het beneden gedeelte een bibliotheek ingericht met meubilair uit de “stijl periode”, afkomstig uit het voormalige raadhuis van Strijen.
.


.
De zolderverdieping
De zolderverdieping van de smederij is ingericht als expositie ruimte voor de vereniging. Naast een steeds wisselende expositie hebben vele gereedschappen gebruikt bij uiteenlopende beroepen en ambachten een vaste plaats.
Onderstaande film gaat over het goede leven in Strijen, de oudste gemeente in de Hoeksche Waard. Het museum kunt u bekijken op 4 min
.


.


.

Geopend:
Vrijdagavond van 19:00 - 21:00 uur
Zaterdag van 11:00 - 16:00 uur
De maand januari gesloten.
.
Het Land van Strijen
Kerkstraat 47
3291 AK Strijen

.
Tel: 078 674 4520
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.hetlandvanstrijen.com/
 
NAAR BOVEN