Heerenwal 48
8556 XW Sloten

.
Museum Stedhûs Sleat - een betoverend museum
Het museum en VVV zijn gevestigd in het voormalige stadhuis van de stad Sloten.
Het werd gebouwd in het jaar 1759 op de plaats van een ouder stadhuis, en heeft dienst gedaan tot 1984, toen door de gemeentelijke herindeling op 1 januari 1984 de gemeente Sloten opging in de nieuwe gemeente Gaasterlân-Sleat. Het enige dat qua functie nog aan die tijd herinnert, is dat het nog altijd een officiële trouwlocatie van de gemeente is.
Het pronkstuk van het voormalige stadhuis is de raadzaal of ‘regtkamer’ op de eerste verdieping.
.
.
 Drie ruimtes gewijd aan de historie van Sloten hebben elk een eigen invalshoek.

Raadzaal: Sloten, ideale stad
Hier kunt u ieder half uur kijken naar de multimediapresentatie ‘Sloten, ideale stad’, waarin u een verrassende kijk op Sloten krijgt.
.
Vertrekzaal: Sloten in vogelvlucht
De enorme afbeelding op de gebogen wand is een kopie van de kaart van Nicolaas van Geelkerken uit 1616. De gleuven in de wand verbergen kleine theaters met voorwerpen. Zij vertellen bijzondere verhalen uit de geschiedenis van de stad Sloten.
.


.
Eén van de scenes die we in de vertrekzaal tot leven brengen is de mislukte list met het bierschip tegen de achtergrond van de Tachtigjarige oorlog tegen de Spanjaarden. Het is onze eigen variant op het paard van Troje!
.
Burgemeesterskamer: Sloten in detail
Tegen het decor van enkele fraaie voordeuren in Sloten bieden de laden van de kasten een blik op de historische details van Sloten. U vindt daar oude foto’s, voorwerpen en artefacten die u een beeld geven van het Sloten uit vroeger tijden!
.


 .

.
Onze raadszaal is ook te huur
Onze prachtige raadszaal is geschikt en beschikbaar voor bijeenkomsten van uiteenlopende aard: vergaderingen, presentaties, trainingen, recepties, lunch of koffietafel.
.
Openingstijden in
dinsdag t/m vrijdag 11 – 17 uur
zaterdag en zondag 13 – 17 uur
Daarbuiten op afspraak
Gesloten op 1e Paasdag, Koningsdag, 5 mei, Hemelvaartsdag en 1e en 2e Pinksterdag
.
Museum Sloten
Heerenwal 48
8556 XW Sloten

.
tel 0514-531541
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
https://www.museumsloten.nl/
 
NAAR BOVEN