Herenstraat 67
2282 BR Rijswijk

.

Het Museum Rijswijk is gevestigd in een statig herenhuis in het hart van oud-Rijswijk.Het pand dateert in zijn huidige vorm uit omstreeks 1790, maar is gebouwd op de restenvan een 17de eeuwse boerderij.
.
. In het midden van de 19e eeuw woonde de dichter Hendrik Tollens (1780-1856) in het pand. Hij was zo beroemd dat het huis naar hem werd vernoemd en tot op de dag van vandaag voert het Museum Rijswijk de bijnaam Het Tollenshuis.

.


. In 1994 werd naast het Tollenshuis een expositievleugel gebouwd, waar de tijdelijke tentoonstellingen worden gehouden.
.Een geheel nieuwe ingangszaal verbindt het bestaande museum met de nieuwe expositiezalen en geeft ook toegang tot het terras aan de achterzijde van het museum en tot de grote tuin met tal van inheemse planten.

.


.De textiel- en papierbiënnales in Museum Rijswijk zijn inmiddels internationaal toonaangevende evenementen geworden in de wereld van de beeldende kunst.
. De geselecteerde kunstenaars staan in de voorhoede door het vernieuwend gebruik van materialen die zij toepassen voor indringende beeldtaal en krachtige boodschappen.

.

.

.
.
openingstijden
dinsdag t/m zondag
11.00-17.00 uur
maandag gesloten
.
.
Museum Rijswijk
Herenstraat 67
2282 BR Rijswijk

.
tel: 070-3903617
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.museumrijswijk.nl/
 
NAAR BOVEN