Budapestlaan 17
 3584 CD Utrecht

.
Groene oase in het hart van het Utrecht Science Park
In de negen hectare aan tuinen vindt u een enorme Rotstuin, een Evolutietuin, Tropische kassen, een Vogelkijkhut en nog veel meer. Deze groene oase is onderdeel van de Universiteit Utrecht en ligt in het hart van het Utrecht Science Park.
.

.
Wie de Botanische Tuinen op het Utrecht Science Park bezoekt, kan het niet ontgaan: middenin staat een groot, stenen fort. Fort Hoofddijk is een onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en werd eind negentiende eeuw gebruikt om ons te land te weren tegen binnenvallende buurlanden.
Sinds 1963 is het fort weer bewoond. Nu huizen er geen soldaten, maar wetenschappers die het aardmagneetveld bestuderen.
.
In kweekvijvers in de kassen van de Botanische Tuinen kweken Utrechtse plantenfysiologen het plantje Azolla: de kroosvaren. Het plantje biedt veel potentie als veevoer, bioplastics en biodiesel.
.
BioCliVE
In honderden containers achter de kassen bootsen Utrechtse plant- en bodemecologen natuurlijk grasland na en onderzoeken hierin het effect van een veranderend klimaat in combinatie met verlies van biodiversiteit
.


 


 
NAAR BOVEN


..
LUNCHEN IN DE BOTANISCHE WILDERNIS
Geniet van heerlijke biologische broodjes en goudeerlijke koffie op het zonnige terras.
 Laat je lunch inpakken voor een picknick in de tuinen. Of zoek verkoeling met vers Italiaans schepijs op zomerse dagen terwijl je een bezoek brengt aan de Vlindertuin.

En heb je iets te vieren? Dan is Tuincafé Botanica dé huiscateraar voor jouw bijzondere dag in de tropische Serre.
tel. 030-253 19 05
http://www.tuincafebotanica.nl/
.
OPENINGSTIJDEN
MAANDAG T/M ZONDAG
10.00 - 16:30
.
De Botanische Tuinen Utrecht
Budapestlaan 17
 3584 CD Utrecht

.
Tel (030) 253 18 26
Telefoon Bezoekerscentrum
(030) 253 18 90
1 maart - 1 december tussen 10.00 en 16.30 uur
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
https://www.uu.nl/botanischetuinen
 

NAAR BOVEN