Jo Van de Vijver©KMMA
Leuvensesteenweg 13
3080 Tervuren - België

.
Het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika (KMMA) is een van de meest bezochte musea in België, en is een van de elf wetenschappelijke federale instellingen (FWI) in België.
Het AfricaMuseum 2.0 kijkt met een kritischere blik naar het koloniale verleden en heeft nu ook meer oog voor de donkere kant ervan.
.
Voortaan biedt het nieuwe onthaalpaviljoen – met balie, shop, restaurant, picknickruimte voor kinderen en vestiaires – toegang tot het museum.
De bezoeker komt via de nieuwe ondergrondse galerij in de kelders van het oude gebouw terecht, om vervolgens de centrale permanente tentoonstelling op de benedenverdieping te ontdekken.
.

Jo Van de Vijver©KMMA
.
De permanente tentoonstelling
Inhoudelijk bestaat de tentoonstelling uit twee delen die nauw met elkaar verbonden zijn:
deel 1 : in de kelders van het oude museumgebouw toont het AfricaMuseum de geschiedenis, het heden en ook de toekomstperspectieven van het KMMA.
deel 2; op het gelijkvloers van het oude museumgebouw is de tentoonstelling opgedeeld in vijf thematische zones waarin Midden-Afrika centraal staat, in het bijzonder thema’s waarvan het KMMA een ruime collectie voorhanden heeft of onderzoek naar verricht.
.
Het museum herbergt uitzonderlijke collecties. Zo beschikt het onder andere over 's werelds rijkste en meest befaamde verzameling etnografische voorwerpen uit Centraal-Afrika en over het volledige archief van Henry Morton Stanley.
.


 


.
NAAR BOVEN

.
Openingsuren Museum
Van din tot vrij : van 10.00 tot 17.00 u
Zaterdag, zon- en feestdagen :
van 10.00 tot 18.00 u
Gesloten op maandag, 1 januari,
1 mei en 25 december
Gesloten om 15u op 24 en 31 december.
.

Leuvensesteenweg 13
3080 Tervuren - België

tel (+0032) 02 769 52 11
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.africamuseum.be
.

NAAR BOVEN