BURGEMEESTER RITMEESTERWEG 10
1780 HB DEN HELDER
(NABIJ NS-HALTE STATION DEN HELDER ZUID)

Een wandeling door het oude binnenduin 'De Nollen' leidt langs grote stalen sculpturen, langs bouwsels waar je van licht naar donker, via een ondergrondse toegang, weer in een lichte ruimte komt.
 Het landschap gaat over in sculptuur, sculptuur in schildering, schildering in zonlicht en zonlicht keert weer terug naar het landschap.
In De Nollen brengt beeeldhouwer Van de Wint de verschillende disciplines als een vanzelfsprekende eenheid samen.
.
Kunstenaarschap is voor Van de Wint (1942 – 2006) synoniem aan leven. Liever is hij tuinman dan kunstenaar. En naast tuinman ook tekenaar, schilder, beeldhouwer en bouwer, maar eigenlijk is tuinman genoeg.

Nieuwbouw museum
Een kleine strook ten zuiden van De Nollen wordt bij de oorspronkelijke nollen getrokken. Hierdoor kunnen een tentoonstellings- en bezoekersruimte worden gerealiseerd.
.


.
Het gaat om twee grote stalen tentoonstellingsruimten en een ontvangstruimte voor bezoekers, die zijn afgeleid van een kunstwerk dat tijdens een tentoonstelling van Van de Wint (2002) in het Kröller-Müller Museum voor de entree van het museum stond. Het cortèn-staal, de perforaties en de zonlichtprojecties zijn terug te zien in het ontwerp.

TROUWLOCATIE
Geef elkaar het ja-woord te midden van monumentale kunstwerken. De Nollen is sinds 2023 een officiele trouwlocatie en in de lente en zomer bij uitstek een idillysische plek om te trouwen.
.


.
 
NAAR BOVEN

volg ons op
INSTAGRAM
.
 

Openingstijden De Nollen
DE NOLLEN IS ELK SEIZOEN VAN 1 APRIL TM 31 OKTOBER GEOPEND. EN ELKE LAATSTE ZONDAG VAN ELKE WINTERMAAND (WINTERZONDAGEN).
Maandag t/m Woensdag gesloten
Donderdag t/m Zondag 10:30 t/m 17:00
.
DE NOLLEN
BURGEMEESTER RITMEESTERWEG 10
1780 HB DEN HELDER
(NABIJ NS-HALTE STATION DEN HELDER ZUID)

.
Tel 0223-660 200
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
https://projectdenollen.nl
.
NAAR BOVEN