Goessestraatweg 6
4421PJ Kapelle
Nederland

.
Memorial 40-45 Kapelle: een plaats van herinnering

Een vaak vergeten maar belangrijk hoofdstuk uit de Tweede Wereldoorlog is dat in de meidagen van 1940 en de oorlogsjaren daarna duizenden Franse militairen op Nederlandse bodem hebben gevochten.
Velen sneuvelden in en rond Kapelle, maar ook op andere plekken in Zeeland en andere delen van het land.
.


.
Op het Frans Militair Ereveld, op wandelafstand van het museum Memorial 40-45 Kapelle, liggen meer dan 200 van hen begraven. Het is het enige Franse Ereveld van de Tweede Wereldoorlog buiten Frankrijk en daarmee een bijzondere plek. Op het monument staan de namen van de ruim 600 gesneuvelde militairen vermeld.
.

.
Aan de hand van de collectie in het museum vertellen we de indrukwekkende en vaak persoonlijke verhalen van de Franse soldaten in Nederland, de verhalen van de mensen uit het dorp Kapelle die hen hebben gekend en de opmerkelijke geschiedenis van het Franse Ereveld.
.

 

.
Museum Memorial 40-45 Kapelle is niet alleen een museum. Het organiseert bijvoorbeeld elk jaar in mei de evenementenweek Toujours Kapelle, waarin alle activiteiten in het teken staan van de rol van de Fransen in de Tweede Wereldoorlog en van de relatie met het hedendaagse Frankrijk.
Verder geeft het museum ruime aandacht aan educatie en kunnen het hele jaar door schoolklassen op bezoek naar het museum komen (schoolreisje).
.
Het museum is elke zaterdag geopend van 10 tot 17 uur en/of op afspraak.
Vanaf 1 november 2023 t/m 19 april 2024 alleen op afspraak
Voor bezoek op afspraak:
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Memorial 40-45 Kapelle
Goessestraatweg 6
4421PJ Kapelle
Nederland

.
Tel: 06-10028568
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.memorial4045kapelle.nl
 

NAAR BOVEN