Wijnhaven 7 – 13
Rotterdam

.

Mariniers worden al eeuwenlang ingezet om ons land te verdedigen. Een zware en verantwoordelijke taak die zij wereldwijd uitvoeren. Het motto Qua Patet Orbis (zo wijd de wereld strekt) typeert nog steeds het werk van het Korps Mariniers.
.


Het Mariniersmuseum in Rotterdam is dé plek waar je dit stoerste onderdeel van de Nederlandse Krijgsmacht leert kennen.

Bijzondere verhalen en beeldmateriaal bieden een persoonlijke inkijk in het dagelijks leven van de marinier. Hoe is het om te werken in de jungle of sneeuw? Hoe kan je overleven in de meest bijzondere en extreme omstandigheden? De mariniers vertellen het je zelf.
.
Al 5 jaar behaalt het Mariniersmuseum de top 3 in de ANWB-verkiezingen het ‘Leukste uitje van Zuid-Holland’.
Door een regelmatig veranderend aanbod in exposities biedt het museum een verrassende en inspirerende beleving rond de wereld van de mariniers.
.

 
Mariniers op Missie Experience.
 In de experience vormen bezoekers een team (2-6 mensen) en kiezen één van drie missies uit om te volbrengen. Ieder teamlid krijgt een rang en heeft een eigen bijbehorende taak te verrichten.
.

.
Om de experience nog levensechter te maken dragen de teamleden kleding en uitrusting die ook tijdens echte missies worden gedragen. Zodra de bezoeker het missiegebied instapt beleeft hij via geavanceerde audiotechniek de avontuurlijke wereld van de mariniers.
Spannende projecties, realistische scenario’s en een complete audiobeleving maken van Mariniers op Missie een echte 4D beleving.
.


 
NAAR BOVEN

.

Het Mariniersmuseum is dit jaar verkozen tot het meest kindvriendelijke museum in de provincie Zuid-Holland tijdens de uitreiking van de Museumkids Awards door Museuminspecteurs. Daarmee zijn wij een van de 60 meest kindvriendelijke musea in Nederland.
.
Openingstijden:
di-vrij 10:00 uur tot 17:00 uur
za & zo 11:00 uur tot 17:00 uur
.


Het Mariniers Museum
Wijnhaven 7 – 13
Rotterdam

.
T (010) 412 96 00
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.mariniersmuseum.nl/
 

NAAR BOVEN

.