Bilderdijklaan 10
 5611 NH Eindhoven

.
Het Van Abbemuseum is een van de belangrijkste musea voor moderne en hedendaagse kunst in Europa.
. Sinds de opening in 1936 hebben wij vele spraakmakende tentoonstellingen georganiseerd en een uitgebreide, internationaal bekende collectie van ruim 2700 kunstwerken opgebouwd.

.

. Er zijn in Nederland twee grote verzamelingen met werken van Russische avant-garde kunstenaars uit de jaren rond 1920: de Malevitsj-collectie van het Stedelijk Museum in Amsterdam en de Lissitzky-collectie van het Van Abbemuseum.
.

. Op die van de Tretjakov Galerie in Moskou na, is dit de belangrijkste Lissitzky-collectie ter wereld. Reden om een groot deel van deze verzameling gedurende een langere periode in het museum te tonen.
.

 .
NAAR BOVEN

.

Iedere donderdagavond open.
Extra programma en daggerecht in Karel 1 museumcafé
• Vanaf 17:00 uur daggerecht van streekproducten voor €8,50
tentoonstellingen
Er was eens...
De collectie nu
doorlopend


. De gehele nieuwbouw van het Van Abbemuseum staat in het teken van de collectie. Vijf verdiepingen vormen het toneel van een chronologische reis door de geschiedenis van de kunst en de samenleving van de 20e en 21e eeuw.

Het Oog
is een plek in het Van Abbemuseum die kunstenaars ruimte biedt een werk uit te voeren gedurende een werkperiode van zes maanden. Het Oog is een bijzondere locatie in de 'openlucht' van het museum waar kunstenaars een specifiek werk ter plaatse uit voeren.

Luisterroute
Beleef het museum op een nieuwe manier

. Theatermaker Lucas de Man neemt je in deze luisterroute mee op een reis vol beelden, stemmen en geluiden. Met zijn persoonlijke verhaal geeft hij je in een uur een verrassende impressie van het Van Abbemuseum. De luisterroute is voor €2,50 te koop bij de kassa.


Openingstijden:
di t/m zo van 11:00 tot 17:00 uur
donderdag: 11:00 tot 21:00 uur.
Op dinsdag van 15:00 - 17:00 uur is het museum gratis te bezoeken.
.
Van Abbemuseum.
Bilderdijklaan 10
 5611 NH Eindhoven

.
tel: 0402752575
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.vanabbemuseum.nl/
 
NAAR BOVEN