Oranje Nassaustraat 8c
5554 AG Valkenswaard

.
Gevestigd in CAROLUS te Valkenswaard is het Nederlands Steendrukmuseum mondiaal het enige museum over de lithografie en de steendruk.
Vindingen waardoor men snel in alle denkbare aantallen afbeeldingen kon drukken op papier, karton en later ook op blik. Eerst in zwart-wit en sinds 1837 ook in kleur!
U bent van harte welkom dit te komen ontdekken!
.

. De collectie bevat ook een verscheidenheid aan historische steendrukpersen. Zo is er de drie meter hoge replica van de allereerste houten steendrukpers gemaakt door de uitvinder Aloys Senefelder. En daarnaast imposante, zes ton wegende ‘snelpersen’ uit de 19e en 20e eeuw. Dat alles in werkende staat. U kunt zélf ook actief bezig zijn
.
Om een bezoek aan het Nederlands Steendruk Museum nòg aantrekkelijker te maken worden regelmatig tijdelijke exposities gehouden. Deze exposities hebben altijd een connectie met het thema van het museum.
.

.

 .
NAAR BOVEN

.


Litho ‘DeAardappeleters' na 130 jaar herdrukt
Na 130 jaar wordt de litho ‘De Aardappeleters’ van Vincent van Gogh herdrukt. Het eerste exemplaar van deze museale herdruk werd gemaakt  in het Nederlandse Steendrukmuseum te Valkenswaard.

Vanaf 13.00 uur zijn iedere woensdag steendrukkers aan het werk te zien in ons museumatelier
.
WORKSHOPS


De vrije inschrijvingen voor een WORKSHOP STEENDRUKKEN op respectievelijk 5 oktober (sluiting 2 oktober) en 16 november (sluiting 13 november) zijn van start gegaan.
De workshop steendrukken duurt van 's morgens 10.00 uur tot 16.00 uur.


Openingstijden:
Di t/m zo van 13.00 tot 17.00 u
. Gesloten op Nieuwjaarsdag,
Eerste Paas-, Pinkster-, en Kerstdag.

Steendruk museum Valkenswaard
Oranje Nassaustraat 8c
5554 AG Valkenswaard

.
T 040 204 98 41
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.steendrukmuseum.nl
 
NAAR BOVEN