Nieuwezijds Voorburgwal 359
Het gebouw is tijdelijk gesloten wegens renovatie. Collectie is vanaf maart 2024 ondergebracht én te bezichtigen in het H'ART museum.
Ga hier naar H'ART museum
Amstel 51
1018EJ Amsterdam

.
In het gebouwencomplex midden in het centrum, waar eens Burgerwezen woonden, vertelt het museum het verhaal van zeven eeuwen stadsgeschiedenis. De bezoeker krijgt al een voorproefje in de Schuttersgalerij waar de grote schuttersstukken hangen.
.
Begin je bezoek met de tentoonstelling Amsterdam DNA, een introductie op de stad en haar geschiedenis. Ontdek vervolgens in Wereld-Stad hoe Amsterdam al eeuwenlang verbonden is met de rest van de wereld. Globalisering, migratie, groei: het komt allemaal samen in de nieuwste vaste tentoonstelling van het Amsterdam Museum.
.

De belangrijkste verzamelingen zijn; schilderijen, beelden, prenten, tekeningen, boeken, meubelen, textiel, glas, keramiek, penningen en kunstnijverheid. Daarnaast beheert het museum ook gemeentelijk kunstbezit op andere locaties in de stad, zoals de portrettengalerij in de Stadsschouwburg, de roerende goederen in de Beurs van Berlage en de stijlkamers in de ambtswoning van de burgemeester.
.


 
NAAR BOVEN

volg ons op
INSTAGRAM
.
.

Kleine Weeshuis
familietentoonstelling voor kinderen van 4 t/m 10 jaar oud.
In het hartje van de stad ligt Het Kleine Weeshuis. Een weeshuis waar meer dan 900 kinderen wonen. Stap door de weeshuispoorten en waan je in een andere wereld.

. Een wereld waar je met z’n vieren uit één bord eet, leert schrijven met een ganzenveer en je in de stal een koe melkt.
Je ontmoet weesjongen Jurriaan, maar ook Muus de Muis en andere dieren.
.
openingstijden
ma t/m vr 10-17 u, za, zo 11-17 u;
rondleidingen op afspraak;
groepen bovendien op afspraak;
1 jan, 30 apr en 25 dec gesloten
.

Amsterdam Museum
Amstel 51
1018EJ Amsterdam

.
https://hartmuseum.nl/nl/
.
tel. +31(0)20-5231822
http://www.amsterdammuseum.nl/
 

NAAR BOVEN