Admiraal Verhuellplein 1
1783AX  DEN HELDER

.
Tussen 31 okt 2022 en de kerstvakantie is het aquarium vanwege een verbouwing gesloten.
Eén van de forten voor de kustverdediging die onder de regeerperiode van Napoleon wordt gebouwd is Fort Kijkduin (voorheen onder de naam Morland, vernoemd naar Kol. Francois Louis Morland in opdracht van Napoleon uit dankbaarheid voor zijn bewezen diensten).
Na de val van Napoleon, wordt in opdracht van Koning Willem 1 op 28 juli 1814 de naam gewijzigd in Fort kijkduin..
.

. Treed in de voetsporen van Napoleon en bezoek het spannendste fort van Nederland. Ga zelf op avontuur in- én om het fort. Daal af in het fort en ga op ontdekkingsreis door eeuwenoude gangen. Of sta oog in oog met haaien en roggen in het zeeaquarium! .
.

Noordzee Aquarium
U vindt hier een 14-tal schitterende aquaria, met ieder een eigen thema. Sensationeel is de vele meters lange glastunnel en de zeezoogdieren expositie met het skelet van Chris de potvis.
Ook leer je er van alles over het zeeleven rondom Fort Kijkduin. En als je durft mag je zelfs de haaien en roggen voeren!

.

.

.

De geschiedenis van het fort, haar bewoners en de omgeving staan centraal in het Museum.
De stad Den Helder en het dorp Huisduinen lopen als een rode draad door de verschillende exposities. Vele oude foto’s geven een tijdsbeeld weer van het leven en wonen.


De reduit bestaat uit totaal acht gewelven; de eerste twee worden in beslag genomen door het aquarium en de andere zes door het museum.

In een van de gewelven is de strafkamer te zien. Verder kunt u een bezoek brengen aan de kruitkamer, waar ruim 6000 kilogram buskruit lag opgeslagen, en aan de wapenkamer.
.
Overige gewelven zijn o.a:
Beuk 5. met o.a. een authentieke gevangenis, vitrines met vuistvuurwapens, foto's en schilderijen.

Beuk 7
Duitse bunker met informatie over bunkerbouw, daarbij een expositie over het thema bombardementen op Den Helder.
Mobilisatie periode 1939

Beuk 8 ( nog in uitvoering )
In beuk 8 zal het thema bevrijding worden weergegeven. Midddels een diorama zal een beeld worden gegeven van de bevrijding van Den Helder.
.
Naast het Noordzee aquarium bevindt zich de “feestbeuk” waar diverse feesten gegeven kunnen worden. En is er de mogelijkheid als het restaurant gesloten is gebruik te maken van horeca faciliteiten voor de bezoekers aan het aquarium en museum. Het museum richt in deze ruimte tijdelijke exposities in.Fort Kijkduin staat bekend als een Bijzondere OntmoetingsPlek
Of je nu wilt vergaderen in alle rust, een cursus wilt volgen met na afloop outdooractiviteiten of elkaar gewoon weer eens wilt zien op een historische plek met een bijzondere maaltijd of een fantastisch feest. Het is allemaal mogelijk.
Natuur, duinen, strand en zee, oneindige vergezichten of de mysterieuze gangen en gewelven van het fort, je komt het allemaal tegen. Als je geluk hebt zie je een onderzeeboot de haven verlaten of bruinvissen op weg naar verre oorden.
Bel ons vrijblijvend en maak daarmee een begin met waarschijnlijk het meest bijzondere congres, symposium, dagje uit of feest dat je mee kunt maken.
0223-612366

Openingstijden
Fort Kijkduin, Noordzee-aquarium en Museum
Zomertijden: iedere dag van 10:00 tot 17:00 uur
Wintertijden: iedere dag van 11:00 tot 17:00 uur
Het WOKrestaurant is  geopend tot 22.00uur
Bel voor reserveringen 0223-612366
.

Admiraal Verhuellplein 1
1783AX  DEN HELDER

.
tel 0223-612366
E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.fortkijkduin.nl/
.
Lees ook Atlantikwallcentrum.nl/
Atlantikwallcentrum.nl/
 
NAAR BOVEN