Canadaplein 1
1811 KE Alkmaar

.
Het Stedelijk Museum Alkmaar, ontworpen door de architecten van Mecanoo,is een gastvrij gebouw met een kindvriendelijke sfeer.
Het museum is toegankelijk voor gehandicapten en beschikt over een museumwinkel en een museumcafé.
.
De zalen zijn ingedeeld naar thema's. Er is een aparte ruimte voor de tijdelijke tentoonstelling. In de filmzaal direct achter de entree kunt u een speels audiovisueel programma bekijken: Eerst Alkmaar zien. In ruim tien minuten geeft de bazuinblazer u een indruk van de geschiedenis van de stad.
.

.
De komende twee jaar zal in elke zaal een nieuwe prikkelende presentatie openen waardoor u als bezoeker steeds weer wordt verrast. De huidige Schutterszaal is onze nieuwe zaal voor tijdelijke tentoonstellingen.
.


 .
NAAR BOVEN

.vaste tentoonstellingen
Het Beleg van Alkmaar in 1573
8-10-2012 — 8-10-2030

Tijdens de jaarlijkse viering van Alkmaars Ontzet opent het museum de opstelling Victorie! Het Beleg van Alkmaar in 1573. De bloeiperiode die daarna inzette, komt aan bod in – de eveneens nieuwe vaste presentatie – De Gouden Eeuw van Alkmaar.
Ter gelegenheid van Alkmaars Ontzet is Stedelijk Museum Alkmaar op 8 oktober gratis toegankelijk.
.

De Gouden Eeuw van Alkmaar
Schoonheid en stadstrots
Oude meesters van de Gouden Eeuw
8-10-2012 — 8-10-2030

De bloeiperiode die na de victorie inzette, komt aan bod in de museumzaal De Gouden Eeuw van Alkmaar. Bezoekers treden binnen in een wereld van ontwikkeling, welzijn, rijkdom. Te zien zijn onder meer schilderijen van Jacob Cornelisz van Oostsanen, Maarten van Heemskerck, Willem van de Velde (de Oude), Gerard van Honthorst, Pieter Jansz Saenredam en Jan de Baen.
.
 De oude meesters worden vergezeld door een collectie pronkzilver, waaronder zeven gedecoreerde tazza’s (drinkschalen), zeventiende-eeuws porselein en glaswerk in alle soorten en maten, pronkzilver, glaswerk en Luthers kastje uit landgoed Nijenburgh (ketter-kastje)
.
Openingstijden
 Dinsdag t/m Zondag 
11.00 – 17.00 uur
.
Gesloten op maandag, 1e kerstdag,
nieuwjaarsdag en koninginnedag
De foyer is gratis te bezoeken van dinsdag t/m zondag van 11 tot 17 uur
.

Canadaplein 1
1811 KE Alkmaar

.
tel: 072 - 5489789
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.museumalkmaar.nl
 
NAAR BOVEN