Museumweg 2
Broek op Langedijk

.
In overeenstemming met de bijzondere plek en het monumentale karakter van het veilinggebouw (Rijksmonument) is nu een nieuwe vleugel gerealiseerd en blijft het museum voortaan ook 's winters open.
.Museum Broeker Veiling, de oudste doorvaar-groentenveiling ter wereld. Op deze historische plek in Broek op Langedijk is in 1887 het veilen bij afslag ontstaan en dit systeem wordt tegenwoordig bij alle grote veilingen toegepast.
.
.De herinnering wordt levend gehouden door het historische veilinggebouw en de markante lighallen die boven het water gebouwd zijn. Museum Broeker Veiling is een levend museum. Gedurende het seizoen bruist het van de speciale activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen.

.
. In de nieuwbouw zijn een modern restaurant en twee expositiezalen gerealiseerd. Ook zijn er nieuwe kantoor- en vergaderruimten. In en speciale audiovisuele ruimte krijgt het publiek een introductie op het museumbezoek, met een film en een interactieve installatie.
.

.

Dagelijks vinden er rondleidingen plaats, kunt u meedoen aan een echte veiling in het afmijnlokaal en een rondvaart maken in het Rijk der Duizend eilanden waar het museum aan grenst.
Het buitenmuseum is prachtig. Met akkers, een boomgaard, dieren, een schuitenhelling en oorspronkelijke bruggetjes. Een picknick waard!
. Op het land staan de producten van het seizoen. Bloemkool, aardappelen, uien, bieten, prei witte-, rode en boerenkool. Voor tegenwoordige generaties is het soms een ontdekking om te zien hoe groente groeit.
.


 .
NAAR BOVEN

.


Evenementen
Eerstelingenspektakel (elk jaar in mei )
Solanum tuberosum, de vroegste aardappel, ook wel Eersteling of Langedijker muis genaamd, is de kogelharde kriel die heel vroeg geoogst kan worden. Voor een vroege aardappel is de smaak uitstekend en de opbrengst hoog. Hij groeit het best als hij op goed gedraineerde grond geteeld wordt.
Er is een authentieke doorvaarveiling om 11.00 uur, met de veiling van het eerste kistje, er kan worden geproefd, er zijn recepten… kortom: Eerstelingenfeest!
Voor meer informatie: http://www.langedijkwaterrijk.nl/

Palingroken
April, mei, juni, september, oktober: op zondagen vanaf 12.00 uur
Juli en augustus: op woensdagen vanaf 12.00 uur
de paling wordt op ambachtelijke wijze op eikenhout gerookt. Daardoor is het een heerlijke specialiteit van ouderwetse kwaliteit. Rechtstreeks uit het vat: verser krijgt u hem nergens!

vaste tijden veiling........13.30 uur + 15.15 uur
vaste tijden rondvaart....12.30 uur + 14.15 uur
Openingstijden in april, mei, juni, september, oktober
Dinsdag t/m vrijdag....10.00 uur - 17.00 uur
Zaterdag en zondag....11.00 uur - 17.00 uur
(Tevens open op tweede paasdag en tweede pinksterdag)
Openingstijden in juli en augustus
Maandag t/m vrijdag....10.00 uur - 17.00 uur
Zaterdag en zondag.....11.00 uur - 17.00 uur

Museumweg 2
Broek op Langedijk
Holland

.
Tel. (0226) 313807
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.broekerveiling.nl
 
NAAR BOVEN