Spaarne 16.
2011 CH Haarlem.

.
Het eerste en oudste museum van Nederland is Teylers Museum. Al sinds 1784 is het publiek hier welkom om te komen kijken naar voorwerpen van kunst en wetenschap.
Het museum is genoemd naar Pieter Teyler van der Hulst (1702-1778), een vermogende Haarlemse laken- en zijdefabrikant. Als vertegenwoordiger van de Verlichting had hij grote belangstelling voor kunst en wetenschap. Op beide terreinen legde hij verzamelingen aan vanuit de gedachte dat kennis de mensheid kon verrijken.
.

. Bij een museumbezoek dwaalt men door de zalen. Soms valt een bijzonder voorwerp op, dan valt het oog op een tekstbordje met een grappige anekdote, en  opeens komt men in een mooie zaal terecht.
In Teylers Museum proef je het verleden. Historische momenten komen voor je ogen tot  leven. Sterke verhalen, halve waarheden, leuke anekdotes, alles is mogelijk.
.
. Rijk geïllustreerde boeken en toestellen uit een particuliere collectie laten zien hoe elektriciteit in de loop der eeuwen is ingezet voor de behandeling van lichamelijke en psychische klachten.
.

.

 
NAAR BOVEN

.

.
Openingstijden:
Dinsdag t/m zaterdag 10 - 17 uur
Zon- en feestdagen van 12 - 17 uur
Gesloten op 25 december en 1 januari.
.
Teylers Museum
Spaarne 16.
2011 CH Haarlem.

.
Tel: 023-5160960
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.teylersmuseum.nl/
 
NAAR BOVEN