Groot Heiligland 62
2001 DJ Haarlem

.
Museum van de Gouden Eeuw.
Het Frans Hals Museum, gevestigd in een voormalig Oudemannenhuis, is genoemd naar Haarlems beroemdste kunstenaar, Frans Hals. Frans Hals werd omstreeks 1582 geboren in Antwerpen en verhuisde naar Haarlem in 1585. In 1610 werd hij lid van het plaatselijke kunstenaarsgilde, St. Lucas. Hals woonde tot aan zijn dood in 1666 in Haarlem.
.

. De verzameling is opgebouwd door de stad Haarlem. Al in de 16de eeuw was er sprake van kunstbezit in het Prinsenhof, een onderdeel van het stadhuis.
Honderden schilderijen en producten van kunstnijverheid zijn in wisselende opstellingen te zien in een schilderachtig 17de-eeuws gebouw aan het Groot Heiligland. De sfeer van toen is er nog voelbaar.
.

mydailyshotofculture.com

.

 .
NAAR BOVEN

.


permanente tentoonstellingen
Het fenomeen Hals
Een inkijk in de fascinerende wereld van Frans Hals
 doorlopend
Tegelijk met de speciale jubileumtentoonstelling opent het Frans Hals Museum een nieuwe, permanente dynamische presentatie: Het fenomeen Hals.
.

. Een inkijk in de fascinerende wereld van Frans Hals. In deze presentatie, financieel mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, staat Frans Hals centraal: wie was hij, wat schilderde hij en wat maakte zijn schilderijen zo bijzonder? Met deze presentatie wordt een lang gekoesterde wens vervuld: meer aandacht voor de persoon Frans Hals en het aanbieden van een extra beleving voor de bezoeker.

Haarlem 1600-1700
Een reportage (doorlopend)
Wandgrote reproducties van schilderijen uit het museum vormen een beeldverslag van het 17de-eeuwse Haarlem. Zij belichten de stads- en cultuurgeschiedenis van deze voor Haarlem zo belangrijke periode.
Als grote digitale schoolplaten geven zij informatie over de belangrijkste industrieën, de bierbrouwerij en de linnenblekerij, het bestuur, de overheidstaken, de rechtspraak, de bewaking van rust en orde in de stad en de zorg voor ouderen. Deze opstelling biedt de bezoeker een historisch kader bij het bekijken van de schilderijen in het museum.
.
Frans Hals Museum.
Dinsdag t/m zaterdag
 11.00 - 17.00 uur 
Zon- en feestdagen
 12.00 - 17.00 uur
Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten
.
Frans Hals Museum.
Groot Heiligland 62
Postbus 3365
2001 DJ Haarlem

.
Tel   023 511 57 75
Fax  023 511 57 76
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.franshalsmuseum.nl/
 
NAAR BOVEN