Kruisweg 1403 (achter Claus)
2131 MD Hoofddorp

.
Waar Cruquius Museum vertelt over de droogmaking van het Haarlemmermeer, gaat Historisch Museum verder met de algemene geschiedenis van deze 160 jaar jonge polder. Bekijk de historische objecten, werktuigen, foto’s, film en geluidsfragmenten. En maak kennis met de pioniers die de polder ontwikkelden van drassige grond tot een rijk landbouwgebied. Historisch Museum biedt jong en oud een leuke en leerzame ervaring.

Het museum is voor iedereen leuk.


Fokker op weiland

. Bezoek onze vaste, interactieve tentoonstelling met de geschiedenis van Haarlemmermeer vanaf 1852 en/of een van onze wisselende exposities. Maak een wandeling door het -op schaal nagebouwde- dorp en leer van alles over de eerste droogmakingplannen, de droogmaking zelf en wat daarop volgde.

. Het verhaal gaat over een snel veranderende samenleving, over pioniers, over arbeiders en middenstanders, over grootgrondbezitters en industriëlen.
.


 .
NAAR BOVEN

.

Men ontmoet er de vroegste pioniers die het verhaal over de moeilijke start en verdere ontwikkeling van de voor de polder zo belangrijke landbouw vertellen. Tevens komt het dagelijkse dorpsleven aan bod.
.

.  Op het marktplein kan men een kijkje in het - op manshoge schaal nagemaakte - café, kerk, bankgebouw of de school nemen. Smid, timmerman en kruidenier hebben er hun nering. Ook wordt het angstige maar menigmaal ook heroïsche verhaal over de oorlogsjaren in de polder aanschouwelijk gemaakt. De wandeling eindigt bij de polder van vandaag.

Vanaf 1 april zijn we geopend van dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur.
1 november - 1 april za en zo 13.00 - 17.00 uur
(herfst- en kerstvakantie geopend)
.

Kruisweg 1403 (achter Claus)
2131 MD Hoofddorp

.
Tel: 023 - 56 20 437
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.historisch-museum-haarlemmermeer.nl
 

NAAR BOVEN