Uiterweg 32
1431 AN Aalsmeer

.
Historische Tuin Aalsmeer
Aalsmeer. Een naam die onverbrekelijk verbonden is met bloemen en planten. De bloementeelt in Aalsmeer is natuurlijk niet van de ene dag op de andere ontstaan.
.
. Ons museum voert u terug tot het begin van de 17e eeuw. Toen legde men zich toe op het telen van fruitbomen. Op de ruimte daaronder teelde men aardbeien.
.

. Aan het eind van de 19e eeuw gingen de kwekers in Aalsmeer over op het telen van buitenbloemen en kort daarna op het telen van bloemen in kassen.

.
. Veiling
Op veilingdagen draait de oude veilingklok uit Bloemenlust weer voor passanten. De veilingmeester start om 15.00 uur de veilingklok uit veiling Bloemenlust. Diverse planten en bloemen worden weer geveild voor de liefhebber.
.

.
Wilt u trouwen op de Historische Tuin Aalsmeer of met een groep eens ervaren hoe een authentieke veiling in zijn werk gaat?
.Dat is uiteraard mogelijk, net als varen met een groep of een reservering maken.
.Neem contact op met onze coördinator, zij kan u informeren over alle mogelijkheden die de Historische Tuin Aalsmeer te bieden heeft.

.

.

.

Opening van het nieuwe seizoen
traditioneel begin april
.
Rozenweekend tijdens
het Aalsmeer Flower Festival.
Tijdens dit weekend vinden om 15.00 uur speciale rozenveilingen plaats op de oude Bloemenlusttklok uit 1930. Een unieke kans om zelf uw rozen in te kopen op de klok.
.
Aalsmeer Flower Festival.
Tijdens dit weekend is er in heel Aalsmeer heel wat te doen op het gebied van bloemen en planten. U kunt met een oude bus naar de diverse locatie gebracht worden.
.Natuurlijk kunt U de rozen bezichtigen en kopen bij Belle Epoque, bloemschikken bij het Boerma instituut, foto's bewonderen bij het Fort Kudelstaart en bij de molen in het centrum wordt een van Gogh mozaiek gemaakt.

.

Openingstijden 
Vanaf april tot en met oktoberr
Dinsdag t/m zondag 10.00-16.30 u
.
Tijdens evenementen kunnen de openingstijden afwijken
.

Historische Tuin Aalsmeer
Uiterweg 32
1431 AN Aalsmeer

.
tel: 0297-322562
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.historischetuinaalsmeer.nl
 

NAAR BOVEN