Swaluestraat 1
2042 KA Zandvoort

.
Het Zandvoorts Museum is het centrum waar hedendaagse kunst en de geschiedenis van Zandvoort samenkomen, met een aanbod van activiteiten zoals lezingen, rondleidingen en creatieve workshops.
Een groot deel van de collectie van het museum bestaat uit foto’s. Allerlei onderwerpen en gelegenheden zijn op de gevoelige plaat vastgelegd. Dat laatste is geen statement maar een feit..

.

Het Zandvoorts Museum huisvest een oudheidkundige afdeling, waar de Zandvoortse historie wordt tentoongesteld. Stijlkamers, visserij-attributen, scheepsmodellen, schilderijen, foto's, modellen van oude gebouwen en videopresentaties verbeelden de overgang van vissersplaats naar badplaats voor een groot publiek.
.

Joseph Teixeira de Mathos (1892-1971) dorpgezicht van Zandvoort

Sandevoerde      Sandvoord      Zandvoort
Zandvoort wordt in de geschiedschrijving voor het eerst genoemd ten tijde van Graaf Floris V. Zijn zoon, Witte van Haemstede, landde in 1304 nabij Sandevoerde tijdens de strijd tegen de Vlamingen. Maar Zandvoort ontstond al eerder nl. rond 1100.
.

Rijke geschiedenis
Zandvoort kent een rijke geschiedenis, echter veel gebouwen die deze geschiedenis verbeelden zijn in de loop van de jaren verdwenen. En dat is jammer. Daarom zijn de medewerkers van het Zandvoorts Museum al geruime tijd bezig om middels een tegelroute door Zandvoort deze gebouwen weer terug te brengen in het straatbeeld van Zandvoort.


.

.
NAAR BOVEN

folklorevereniging de Wurf, de Bomschuitenbouwclub, de vereniging van strandventers, Bibliotheek De Duinrand, de strandpolitie, VVV Zandvoort en de gemeente Zandvoort.Workshop Glasplaatnegatieven maken
Een ultieme vorm van onthaasten! Het digitale tijdperk met zijn klik klak klaar heeft zijn voordelen, maar bij fotograferen met zelf gemaakte negatieven op glasplaat is iedere stap vooruit bedacht.
De workshop vangt aan bij voldoende aanmeldingen. Aanmelden voor de workshop kan via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Kom je kunsten vertonen
Iedere laatste zaterdag van de maand
Kom je kunsten vertonen in het Zandvoorts Museum
Het Zandvoorts Museum biedt aanstormend talent van alle leeftijden, op het gebied van poëzie, theater, music & dance, kosteloos de kans om op te treden voor publiek.

Openingstijden:
woensdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur
gesloten 1 januari, 30 april, 25, 26, 31 december
.

Zandvoorts Museum
Swaluestraat 1
2042 KA Zandvoort
Nederland

.
tel: 023-2050972
mobiel: 0617583353
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.zandvoortsmuseum.nl
 

NAAR BOVEN