Oude Drift 1
1251 BS Laren

.

Singer Laren is een uniek, particulier cultureel erfgoed dat bestaat uit een museum, theater, villa en beeldentuin. Het Amerikaanse echtpaar Anna en William Singer bouwde begin vorige eeuw Villa De Wilde Zwanen in Laren. Hier ontvingen ze hun vrienden, onder wie vele kunstenaars.
.


.

. William was landschapsschilder. Anna en William waren grote kunstliefhebbers en samen verzamelden ze een indrukwekkende kunstcollectie. Na het overlijden van William liet Anna een museum en een theater aan de villa bouwen, die in 1956 geopend werden voor publiek.
.
.  BEELDENTUIN GRATIS TOEGANKELIJK

. De beeldentuin is ingericht met beelden van hedendaagse Nederlandse kunstenaars met de relatie cultuur - natuur als verbindend thema. De kunstwerken gaan alle op geheel eigen wijze een verbinding aan met de natuur.

De vaste collectie van het Singer Museum, genoemd de Singer Collectie, bevat onder meer werken van Albert Neuhuys, Bart van der Leck, Eddy Roos, William Singer, Hein Kever, Evert Pieters, Ferdinand Hart Nibbrig, Lou Loeber, Chris Beekman, Gustave De Smet, Auguste Rodin en Jan Sluijters. Het Singer Museum organiseert daarnaast jaarlijks enkele speciale tentoonstellingen.
.

.


.
 .
NAAR BOVEN

.

  Openingstijden:
Di t/m zo van 11.00 tot 17.00 uur.
Gesloten op maandagen, Eerste Kerstdag, Nieuwjaarsdag en Koningsdag.
Het museum is toegankelijk voor rolstoelen.

Museum Singer Laren
Oude Drift 1
1251 BS Laren

.
tel: 035-539 39 39
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.singerlaren.nl/
 

NAAR BOVEN