Sint Jansstraat 2
9712 JN Groningen

.
Vanaf 19 december 2022 gesloten voor plm 2 jaar.
Het Grafisch Museum heeft een nieuwe naam tw Gr-iD en fungeert als expositie-platform voor grafisch kunstenaars uit met name noord-Nederland. Op deze wijze kan de kunstenaar zijn werk aan een groter publiek laten zien.
. J.A.L.de Poel, een der directeuren van clichéfabriek de Poel & Co. in Groningen was een van de mensen die zich inspande om het vakmanschap en de apparatuur van de oude druktechnieken voor het nageslacht te bewaren.
.

Bekijk tijdens een bezoek onze ruimte Werkmans Bovenkamer, onze wisselende tentoonstelling Werkman werkt door (te zien tot 4 april 2021), de drukkerij en boekbinderij. Of ga zelf aan de slag bij een van de werkstations.
Is het mooi weer? Dan behoort een typografische speurtocht door het centrum van Groningen ook tot de mogelijkheden.
.

Kerncollectie
De kerncollectie omvat machines en apparatuur van de hoogdruktechniek; de periode waarin het lood een hoofdrol speelde in de grafische bedrijfstak (1450 tot 1970). In het museum 'het loden tijdperk' genoemd. De collectie geeft een tamelijk compleet beeld van de ontwikkeling van de grafische bedrijfstak.
.

.
 .
NAAR BOVEN

.
Baliemedewerkers gezocht!
GR-ID is op zoek naar nieuwe baliemedewerkers! Vind je het leuk om mensen om te gaan en voor een museum te werken, ben je klantvriendelijk en spontaan en heb je een of meerdere middagen in de middag tijd om vrijwillig voor ons aan de slag te gaan? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 050-5256497

Vanaf 19 december 2022 gesloten voor plm 2 jaar.

Openingstijden
di t/m zo 13-17 u; bovendien op afspraak
.
GRID Grafisch Museum
Sint Jansstraat 2
9712 JN Groningen

.
tel: 050-5256497
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
https://www.gridgroningen.nl/
 
NAAR BOVEN