Schoenmakersperk 2
8911 EM Leeuwarden

.

Een museum voor kinderen, ouders en grootouders, natuurliefhebbers en iedereen die wel eens een potvis van nabij wil zien, een rondje boven Fryslân wil vliegen of over de bodem van een sloot wil lopen. Zelf doen en beleven staat centraal in het museum en maken dit tot het natuurleukste museum van Fryslân!
.


De natuur van Fryslân
Het thema van het museum is de natuur van Fryslân. Drie verdiepingen vol informatie, bijzondere dieren en planten, opdrachten, proefjes, spelletjes en andere verrassingen nodigen uit om ontdekt te worden.
.

Het Friesland Bank Atrium is het centrale hart van het museum. De voormalige binnentuin van het weeshuis is in 2005 voorzien van een glazen kap. Op deze manier is een prachtige ruimte ontstaan; buiten en binnen tegelijk. Hier is tevens het Muscafé gevestigd, waar u een hapje en een drankje kunt kopen. Daarnaast wordt deze ruimte gebruikt voor tentoonstellingen en activiteiten.Verwonderland
In Verwonderland nemen we bezoekers mee door de bijzondere wereld van de natuur.
..

Kom je verbazen over de opmerkelijke kanten van alles wat leeft, groeit en bloeit. Ervaar dat achter de buitenkant van de natuur een wonderlijke en boeiende wereld schuil gaat. Ontdek dat, hoe meer je van de natuur weet, hoe interessanter en leuker het wordt. Ga daarom mee op reis door Verwonderland!

Het Open Atelier

Dagelijks zijn de preparateur en zijn assistenten aan het werk in het Open Atelier. Hier kun je zien hoe het opzetten van een ransuil, torenvalk of veldmuis in zijn werk gaat.


Openingstijden
• Dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur
(Gehele jaar geopend met uitzondering van 1e kerstdag,
nieuwjaarsdag, Koningsdag en Bevrijdingsdag.)
.
Natuurmuseum Fryslân
Schoenmakersperk 2
8911 EM Leeuwarden

058-2332244
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.hetnatuurmuseum.nl/
 
NAAR BOVEN