Voorstraat 56
8861BM Harlingen

.
Het Hannemahuis richt zich op de rijke geschiedenis van Harlingen. Scheepvaart, tegel- en aardewerkindustrie, zilver, klokken, stadsgezichten en Vestdijk staan daarbij centraal.
Het Hannemahuis is een samenwerkingsverband van verschillende overheidsorganisaties, verenigingen, particulieren, stichtingen en de Openbare Bibliotheek dat zich ten doel stelt aan een zo breed mogelijk publiek op één plaats alle informatie over de geschiedenis en de cultuur van Harlingen en zijn bewoners toegankelijk te maken en beschikbaar te stellen.
.

Het Hannemahuis doet dit door foto’s en films, boeken, tijdschriften en andere publicaties, gebouwen, monumenten, gevelstenen, bouwwerken, schilderijen, scheepsmodellen, zilver, archieven, registers en vele andere bronnen over de Harlinger cultuur en historie te beheren, conserveren, ontsluiten en exposeren.
.


150 jaar spoorlijn Harlingen–Leeuwarden

Het museum werd in 1957 gesticht door Leendert Jacobus Hannema. In het museum staat de stadsgeschiedenis van Harlingen centraal.
Doe in het Hannemahuis de ontdekkingstocht naar:
 de laatste Harlinger walvisvaarder, het Geheim van Talma, de 19de-eeuwse kunsthandel, het blinkend zilver van de Harlinger zilversmeden en nog veel meer...

.

 .
NAAR BOVEN

.


openingstijden:
Di t/m vr 11:00-17:00 uur.
Za en zo: 13:30-17:00 uur.
Gesloten:
Eerste Kerstdag, Oudjaar, Nieuwjaarsdag, Eerste Paasdag, Koninginnedag, Eerste Pinksterdag.
.
Gemeentemuseum Het Hannemahuis
Voorstraat 56
8861BM Harlingen/ Harns

.
T 0517 413658
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.hannemahuis.nl/
 
NAAR BOVEN