IJpromenade 1
1031 KT Amsterdam

.
EYE, het nieuwe filmmuseum, is aanjager en ambassadeur van filmcultuur in Nederland.
 Het spectaculaire gebouw van EYE is een blikvanger aan het IJ. De ruime, voor iedereen gratis toegankelijke Arena met bar-restaurant biedt een panoramisch uitzicht over het water en de stad, alsof er een film wordt afgespeeld. EYE is gemakkelijk met de auto en met openbaar vervoer te bereiken via station Amsterdam Centraal.
.

EYE bar-restaurant biedt koffie, lunch of diner met geweldig uitzicht over het IJ, binnen of op het terras. Ook wie niet naar de film of tentoonstelling gaat, kan hier neerstrijken. Voor informatie of reserveringen: tel. 020-5891402.

EYE heeft één duidelijke taak en voert deze vol passie uit: de bevordering van filmcultuur. EYE doet dit middels een unieke combinatie van collectievorming, presentatie, promotie, onderzoek, educatie en kennisoverdracht, zowel voor een breed publiek als voor professionals.
.


Over de collecties
De collectie van EYE omspant de gehele filmgeschiedenis: van stille films uit de beginperiode van de cinema (eind 19de eeuw) tot en met de nieuwste digitale producties.
Restauratie
EYE vervult wereldwijd een pioniersrol op het gebied van filmrestauratie en -digitalisering
In de Basement duik je in de rijke filmcollectie van EYE. De Basement bestaat uit 3 onderdelen: het Panorama, de Pods en de Playground.
Dagelijks van 10.00-18.00; gratis toegang.
.

.

 
NAAR BOVEN

volg ons op
INSTAGRAM
.
workshops
 Celluloid Remix: zelf aan de slag met archiefmateriaalEYE en Beelden voor de Toekomst organiseren videoremix-wedstrijd Celluloid Remix 2: Found Footage. Iedereen kan met historische fragmenten uit de filmcollectie van EYE gaan remixen.


tentoonstelling/aktiviteiten
https://www.eyefilm.nl/films-en-exposities


  Film Instituut Nederland
IJpromenade 1
1031 KT Amsterdam
tel: 020-5891400

http://www.eyefilm.nl/
 

NAAR BOVEN